• De WOII expositie geeft een uitgebreid en goed beeld van Elspeet in de oorlog.

    Eric Kroes

Nieuwe WOII-expositie en uitbreiding voor Museum Elspeet

ELSPEET Het Historisch Museum Elspeet gaat voor het derde jaar weer open na een winterperiode van hard werken door de vele vrijwilligers. Vanaf woensdag 17 april opent het museum haar deuren voor toeristen, maar ook voor Elspeters zelf is er een nieuwe expositie over de Tweede Wereldoorlog ingericht die het bekijken zeker waard is.

Eric Kroes

De zolderverdieping van het museum gaat straks een onderdeel worden van het Historisch Museum. Deze ruimte is nu nog in bewerking maar in de loop van dit jaar wordt met een echt dorpsaanzicht een blik gegeven in de tijd van weleer. Daarnaast worden op deze zolderverdieping ook veel Elspeetse gebruiksvoorwerpen tentoongesteld.

Het bestuur is erg blij met de vele vrijwilligers die de zolderverdieping in de afgelopen wintermaanden dan ook volledig hebben voorzien van een nieuwe vloer en een geïsoleerde dakplaatafwerking. Verder is de zolderverdieping geheel geschilderd en wordt een gedeelte ervan straks vrijgehouden voor wisseltentoonstellingen. De eerste wisseltentoonstelling staat gepland voor de maanden augustus, september en oktober als Elspeets Fanfare Korps haar honderdjarig bestaan viert.

EXPOSITIE WOII Vooral voor Elspeters is de nieuwe expositie over de Tweede Wereldoorlog heel aantrekkelijk. De tentoonstelling bevat veel foto's en ook veel informatieve tekst hoe Elspeet de oorlog heeft beleefd tussen 1940-1945.

De nieuwe ruimte is prachtig vormgegeven, net zoals de andere ruimtes waarin de verhalen over Elspeet en haar historie worden verteld. De wandpanelen zijn weer rijkelijk voorzien van tekst en foto's van gebeurtenissen en personen uit Elspeet. Deze nieuwe expositie wordt verder compleet gemaakt met vitrines en is zeker het bekijken waard.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD Het bestuur van Historisch Museum Elspeet is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om, vanaf het seizoen 2020, één of meerdere dagdelen in de VVV-winkel te fungeren als aanspreekpunt en de verkoop van toeristische zaken. Beheerder Jan Holdermans gaat namelijk na dit seizoen met pensioen.

Wie het leuk vindt om zich hiervoor alvast op te geven, kan contact opnemen met de bestuursleden D. Hazeleger via telefoonnummer 490175, H. Westerbroek via 491670 of W. Heikoop via 491621.Zij kunnen vertellen om welke dagdelen het gaat, wat deze vrijwilligersfunctie voor kansen biedt en wat er van de vrijwilligers wordt verwacht.

Meer op museumelspeet.nl.