• De winnaars van het maaien met de zeis van vorig jaar.

    Eric Kroes

NK Grasmaaien en 'EK' taarten bakken op Boer'ndag Elspeet

ELSPEET De Boer'ndag in Elspeet staat voor de laatste zaterdag van deze maand, 26 augustus, op het programma. De voorbereidingen zijn in volle gang en als extra trekpleister van dit evenement heeft de organisatie het NK Grasmaaien met de zeis 2017 toegewezen gekregen. Deze Boerendag rondom molen De Hoop duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Eric Kroes

Ondernemend Elspeet, Boerderij De Koude Hoek hebben de handen opnieuw ineengeslagen. Daarnaast zijn er veel vrijwillligers die de handen uit de mouwen steken om alles in goede banen te leiden.

ACTIVITEITEN Er is een goede bezetting door de vele standhouders die veel landleven en fairartikelen kunnen aanbieden. Maar ook allerlei activiteiten voor de jeugd zijn aanwezig zoals een stormbaan, springkussen, boogschieten, kinderboerderij en ponyrijden. Of maak een leuke huifkarrit. Ook voor de volwassenen worden diverse activiteiten georganiseerd. De schaapskudde van de SSGN zal vanaf de opening aanwezig zijn en dat is rond 10.00 uur.

Na de opening volgt de Klompentocht, (11.00 uur start Klompenlopers) uiteraard op de ouderwetse houten klomp. Tevens staat een mooie tractortocht op het programma voor oldtimertractoren, deze begint om 11.30 uur. Nuwenspete is aanwezig en zal het een en ander uit de doeken doen over de klederdrachten van de Veluwe, deze starten met optreden zowel om 13.00 uur en om 14.30 uur.

UITDAGINGEN Er zijn diverse uitdagingen die de bezoekers aan kunnen gaan. Een voorbeeld hiervan is sjoelen op de reuze-sjoelbak. Van diverse oude ambachten die worden uitgebeeld is het extra genieten. Natuurlijk wordt ook aan de inwendige mens gedacht.

De organisatie Denk Honds is de hele dag aanwezig, bezoekers kunnen hier terecht met vragen over het gedrag van de hond en zij laten zien wat je de hond kan aanleren. En ook molen De Hoop is de hele dag vrij toegankelijk en de molenaars zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

APPELTAARTBAKKEN Het EK (Elspeets Kampioenschap) appeltaart wordt ook tijdens dit evenement gehouden. Doe mee met de appeltaartbakwedstrijd tijdens Boer'ndag in Elspeet. Bak thuis je mooiste creatie en wie weet win je een mooie prijs. Wie mee wil doen, kan zich opgeven voor 20 augustus, via e-mail: jannette71@hotmail.nl.

MAAIEN Een ander evenement is het maaien met de zeis. Vorig jaar voor het eerst op de Boerendag in Elspeet en in het tweede jaar al het Nederlands Kampioenschap organiseren is natuurlijk niet mis. Wie wil genieten van ouderwets grasmaaien met de zeis en over het haren en strekelen kan vanaf 13.30 uur de voorronden volgen. Vanaf 15.30 uur vindt de finale mei'en met de zeisum plaats tussen de beste zeismaaiers van heel Nederland.

De entree is voor 12 jaar en ouder 2.50 euro p.p. Het parkeren voor motorvoertuigen is gratis.