• Eric Kroes

Nunspeet Verbindt brengt 2100 euro op voor Oranjehof

ELSPEET De onlangs georganiseerde tweede editie van 'Nunspeet Verbindt' in het Kulturhus en zorgcentrum Oranjehof in Elspeet werd gekenmerkt door een grote deelname en een vrolijke onderlinge competitie. Het mooie bedrag van 2100 euro werd opgehaald voor het Wijkontmoetingscentrum van de Oranjehof. Dit geld gaat het zorgcentrum besteden aan het opknappen van het wijkontmoetingscentrum en het opnieuw inrichten van de Ridderzaal.

Jan van Unen van de organisatie 'Nunspeet Verbindt' was zeer verrast met de grote deelname van maar liefst veertien teams. ,,Elk team brengt 150 euro aan sponsoring mee, waardoor het sponsor bedrag mooi kon oplopen."

SPONSORBEDRAG In de competitie werden oudhollandse spelen gedaan, maar ook de bibberspiraal, een mysterieproef en PUPtenten. Door de medewerking van de diverse sponsoren werden de kosten van deze 'Nunspeet Verbindt' geheel vergoed. Daardoor kon het gehele sponsorbedrag door de Lionsclub en SWN, die samenwerkten in deze editie met Nunspeet Verbindt, geschonken worden aan het zorgcentrum in Elspeet.

OPKNAPBEURT Het geld dat nu aan het WOC in Elspeet werd geschonken, gaat gebruikt worden om het schilderwerk voor een gedeelte te betalen. Zo krijgt het plafond een nieuwe groene kleur en de lampen worden aangepast, net als de diverse deuren die in de stijl van echte staldeuren worden aangepast. Cokky de Visser, directrice van Oranjehof, is dan ook blij met het bedrag dat zeker de helft van de schilderskosten kan dekken. Samen met vrijwilligers van de Oranjehof gaan de werkzaamheden plaatsvinden en op 8 maart moet alles weer klaar zijn voor de toekomst.

Ook dit jaar wil Nunspeet Verbindt weer een nieuwe editie van hun evenement organiseren. Jan van Unen: ,,We hebben de datum vastgesteld op 3 november 2018 en we zijn in onderhandeling met het WOC De Veluwse Heuvel."