• Veluws Zandsculpturenfestijn
  • Veluws Zandsculpturenfestijn
  • Veluws Zandsculpturenfestijn
  • Veluws Zandsculpturenfestijn

Ontdek Nederland in één dag op het Veluws Zandsculpturenfestijn

GARDEREN Nederland in één dag ontdekken? Dat kan bij het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. De Noordzeekust, de Waddeneilanden, de Deltawerken, de Zaanse Schans en landgoederen en kastelen. Op dit grootste zandsculpturenevenement van Nederland, dat nog tot en met zaterdag 28 oktober is geopend en dit jaar werkt met het thema 'Eropuit in eigen land', kom je het allemaal tegen.

Bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in de Beeldentuin in Garderen vind je ruim honderd kunstwerken van zand, waaraan professionele zandsculptuurbouwers uit binnen- en buitenland, ook wel carvers genoemd, ruim drie maanden hebben gewerkt. De carvers hebben maar liefst 2.500 ton zand verwerkt. Dat staat gelijk aan 80 vrachtwagens, of 26.575 kruiwagens of 195.750 emmers gevuld met zand.

Nieuw dit jaar is dat een gedeelte van dat zand is gebruikt voor tien bekende gebouwen die stuk voor stuk sfeervol zijn verlicht. Achter ramen zie je lichtjes branden en torens zijn prachtig uitgelicht in een schemerige ruimte, waardoor het effect van de verlichte gebouwen wordt versterkt. Verder vind je, in één van de andere overdekte ruimtes, nog eens veertig zandsculpturen die stuk voor een gezelschapsspel uitbeelden. Om de spellen nog beter tot z'n recht te laten komen, hebben de carvers van 't Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar bedacht dat het leuk zou zijn om met kleuraccenten te werken.

't Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats tot en met 28 oktober 2017 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is

het gesloten). De toegangsprijzen bedragen: 0 t/m 5 jaar: gratis; 6 t/m 12 jaar: € 4,50; 13 jaar en ouder: € 9,50. Meer informatie over 't Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl (auto kun je gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk).