Opening expositie Nunspeter Kunstenaars bij Vinke Veluwe Makelaars

NUNSPEET Vinke Veluwe Makelaars exposeert kunst van drie Nunspeter kunstenaars. Keramiek van Marijke Boekholdt, en moderne schilderijen van Wim Bakker hebben de hoofdrol. Ook zal een werk van Ingrid Slaa te zien zijn. Vinke Veluwe Makelaars laat met deze nieuwe expositie zien dat moderne kunstenaars uit de gemeente Nunspeet heel goed passen in de huiskamer, de slaapkamer, de keuken of in een particuliere tuin.

De opening van de expositie is aan de vooravond van de nacht van Nunspeet. Op 25 augustus van 18.00 uur tot 21.00 uur is iedereen welkom. Bezoekers van de openingsexpositie kunnen aangeven welk kunstwerk zij het liefst bij hen in huis hebben. Uit alle inschrijvingen trekt de makelaar één winnaar. Het lievelingskunstwerk van de winnaar wordt door Vinke Veluwe aangekocht en aan de winnaar overhandigd.

Philipine Vinke organiseerde vorig jaar de eerste pop-up galerie. Dat was zo'n succes dat ze dit jaar in de vooravond van de Nacht van Nunspeet weer een nieuwe expositie organiseert. "Zonder levendige kunstenaarsgemeenschap is er geen 'echt' kunstenaarsdorp, dus krijgen de moderne kunstenaars bij ons op kantoor aan de Spoorlaan 1 een kans om te exposeren". Vinke wil laten zien dat echte kunst niet veel meer hoeft te kosten dan een goed ingelijste reproductie. Wie in de gemeente Nunspeet woont, wil toch ook feeling hebben met het kunstenaarsdorp. Huizenkopers vragen vaak naar de werken die bij Vinke Veluwe op kantoor hangen. ,,Het zou mooi zijn als er bij veel huizen straks een werk van een kunstenaar uit de gemeente Nunspeet hangt. Daar maken we nu een begin mee door een kunstwerk van Boekholdt of Bakker in een huis neer te hangen of te zetten."

Marijke Boekholdt is keramiste en exposeert dit najaar ook in Veluvine. ,,Het leuke aan deze expositie is dat het een soort 'Sneak Preview' is van wat ik straks in Veluvine laat zien". Boekholdt laat zich inspireren door haar Nunspeetse tuin. Haar organische vormen en natuurlijke kleuren laten zich goed combineren met een hedendaags interieur. Haar werken zijn ook geschikt om in de tuin te plaatsen.

Wim Bakker schildert niet alleen in Nunspeet, maar geeft ook schilderlessen. ,,Ik laat me inspireren door de leergierigheid van mijn leerlingen." De werken van Bakker zijn abstract, zonder dat ze een speciale omgeving vragen om in te hangen. Op dit moment hangt er ook werk van Bakker in Aarau in Zwitserland. ,,Deze kunst past in allerlei soorten interieurs. Je hoeft geen groot huis te hebben, want ook in bijvoorbeeld een middenwoning doen deze werken het erg goed", aldus Vinke. "Ik ben benieuwd in wat voor soort woning de kunst straks terecht komt".

Iedereen is welkom op donderdag 25 augustus vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur aan de Spoorlaan 1 in Nunspeet tijdens de openingsreceptie van de expositie. De kunstenaars zijn dan zelf ook aanwezig. De werken van Boekholdt en Bakker zijn nog te zien tot aan de Open Huizendag van 1 oktober.