• De Winterfair is te bezoeken van 6 tot en met 9 december.

    Ben Bläss

Opnieuw botsing Beeldentuin en gemeente

GARDEREN Eigenaar Adri van Ee van de Beeldentuin en het Veluws Zandsculturenfestijn in Garderen ligt opnieuw in de clinch met de gemeente Barneveld. Die weigert hem een vergunning te verlenen voor opstelling van een schuur waar de verlichte sculpturen 'Stad' te zien zouden zijn. Van Ee is niet blij en zet er een advocaat op.

Jannes Bijlsma

De eerste dag van de Winterfair was met zo'n 2200 bezoekers een groot succes, aldus Van Ee. ,,Nog nooit kwamen er op de eerste dag zoveel mensen." Domper op de feestvreugde is de weigering van de gemeente om de schuur open te stellen. De verlichte zandsculpturen vormden voor Van Ee 'het mooiste element van het hele evenement'. ,,Ik vind het te triest voor woorden", briest Van Ee.

Van Ee lag had dit jaar al eerder een conflict met de gemeente. Om nieuwe problemen te voorkomen, vroeg hij maanden geleden al een vergunning voor de schuur aan. ,,Ik heb het allemaal netjes aangepakt, op aandringen van burgemeester Van Dijk. Maar ook zelf wilde ik niet weer voor verrassingen komen te staan. Vervolgens doet de gemeente er vier maanden over om een besluit te nemen over die vergunning. En als die dan wordt geweigerd, dan raak je de lol wel aardig kwijt ja. "

De gemeente Barneveld laat weten niet inhoudelijk op de kwestie te kunnen reageren. ,,De heer Van Ee heeft afgelopen week bezwaar aangetekend", weet gemeentewoordvoerder Margot de Lange. ,,Zolang de procedure loopt, kunnen we daar niet op ingaan."