• Sandra Mouw is sinds twee jaar enthousiast bestuurslid van de Oranje Vereniging Garderen.

    Inez van den Broek

Oranjevereniging ook buiten Koningsdag actief

GARDEREN Sandra Mouw is sinds twee jaar bestuurslid van de Oranjevereniging Garderen. In gesprek met dit enthousiaste bestuurslid wordt al snel duidelijk dat de vereniging vernieuwend bezig is. Naast de bekende evenementen organiseert zij in de voorjaarsvakantie bijvoorbeeld een filmmiddag en -avond.

Inez van den Broek

De inwoners van Garderen kennen de Oranjevereniging onder meer van de traditie van het eieren zoeken op Tweede Paasdag, de festiviteiten op Koningsdag, het dauwtrappen op Hemelvaartsdag én de lampionnenoptocht. Deze evenementen worden allemaal zeer gewaardeerd, dus die blijven bestaan. Het is bij deze evenementen traditie dat ze gratis zijn voor kinderen.

FILM Sandra Mouw: ,,Een drukke tijd, de maanden april en mei. En eigenlijk nu al, want je moet vergunningen zes weken van tevoren aanvragen, dan mankeert er nog van alles aan en gaat het een paar keer heen en weer voordat het rond is. En het is zo 27 april." En terwijl de bekende evenementen nu al alle aandacht vragen, organiseert de Oranjevereniging op woensdag 1 maart weer een filmmiddag en -avond in De Koepel. Mouw: ,,Het is dan voorjaarsvakantie en dan beginnen we om 10.30 uur voor de kinderen van vier tot en met acht jaar met een superleuke film. Na afloop, om 12.30 uur gaan we dan samen met de kinderen van negen jaar en ouder patat eten. Deze maaltijd wordt verzorgd door het Smulhuis. Daarna kunnen de kinderen van negen jaar en ouder om 13.00 uur naar een andere film kijken. De toegang bedraagt vijf euro voor één film plus patat, of 7,50 euro voor beide films en patat. Reserveren is gewenst, zodat Willem en Trudy weten hoeveel patat ze moeten bakken en bezorgen.''

PRACHTIGE BEELDEN 's Avonds wordt deel drie van de film over Garderen 2010 gedraaid. Deze film bevat prachtige beelden van het dorp. Mouw: ,,Zoals veel mensen weten is deze film gevuld met camerabeelden van Andries Kruithof. Helaas is Andries ons in 2010 ontvallen. Lianne van Hierden heeft de beelden later afgemonteerd." Iedereen die interesse heeft is vanaf 19.30 uur welkom. Aanmelden kan via info@oranjevereniginggarderen.nl.