• AS Media

Politie pakt partner Susanna Boon op als verdachte in moordzaak (update)

NUNSPEET De politie heeft een verdachte opgepakt in de moordzaak Susanna Boon. De 51-jarige vrouw werd eind maart dood aangetroffen in de bossen bij Nunspeet. De verdachte is de partner van Boon, die dinsdagochtend 19 april in Amsterdam werd aangehouden. Dat meldt de politie.

Bij een doorzoeking van het huis van de man zijn een laptop, vaste computer, fototoestel, agenda en boekhouding in beslag genomen. De politie in Amsterdam doet 'vanwege onderzoeksbelangen op dit moment geen enkele mededeling'. Het Amsterdamse Openbaar Ministerie erkent alleen dat er 'een aanhouding' is geweest, maar geeft geen informatie over de identiteit van de verdachte.

De 51-jarige vrouw werd vermist sinds 8 januari. Zij verliet die nacht rond 01.00 uur na een ruzie met haar partner hun woning aan de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam en keerde niet terug. Onderzoek naar haar verblijfsplaats volgde en ook in onder andere Opsporing Verzocht werd aandacht gevraagd voor de vermissing. Op 29 maart werd door een wandelaar het lichaam van de vrouw gevonden in het Zandenbos bij Nunspeet.