• Ted Walker

Presentatie van oplossingen voor afkoppelen hemelwater

ELSPEET De jaarlijkse algemene ledenvergadering van Dorpsvereniging Elspeet vindt plaats op 27 maart. Het bestuur nodigt haar leden uit tot het bijwonen van deze vergadering om 19.30 uur in het Kulturhus in Elspeet. De deuren gaan voor de leden om 19.15 uur open.

Het tweede informatieve deel van deze avond, vanaf 20.45 uur, kent dit jaar een invulling welke in het teken staat van 'Operatie Steenbreek/ afkoppelmarkt hemelwater'. Daarnaast zal de gemeente Nunspeet ook een informatieve terugkoppeling geven over de huidige status en de voortgang van de aanpak van het wateroverlastprobleem in Elspeet. Hierbij is gelegenheid tot het stellen van vragen. Alle belangstellenden, dus ook belangstellenden die geen lid van de Dorpsvereniging zijn, zijn van harte welkom om vanaf de pauze om 20.30 uur deze bijeenkomst bij te wonen.

OPLOSSINGEN Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet is met de gemeente al een aantal maanden in overleg om oplossingen te bedenken om bewoners te stimuleren om het hemelwater van de woningen af te koppelen. Henriekus Stip van het gelijknamige hoveniersbedrijf: ,,Nu hebben wij een aantal oplossingen uitgewerkt, deze worden op maandag 27 maart gepresenteerd op de voorjaarsvergadering van de Dorpsvereniging. Daarnaast komen er pakketjes om de tuin te 'vergroenen' die vanaf dan bij ons afgehaald kunnen worden. Wij gaan zaterdag weer aan de slag met inloopmorgens, en zeker vanaf de week van 27 maart kunnen mensen meer info krijgen over afkoppeling van hemelwater en vergroenen van de tuin.''