• Archief BDUmedia

Preventieteam Elspeet van start

Eric Kroes

Het bestuur van het BuurtPreventie Team Elspeet (Matthieu de Vogel, Jaap van Asselt, Cornell de Bruin) heeft als doel om potentiële en echte inbrekers het moeilijk te maken. Daarnaast een duidelijk signaal af te geven dat zij niet welkom zijn in Elspeet. In gesprek met Jaap van Asselt van BPTE komt dit ook duidelijk naar hoe dit wordt vormgegeven. Jaap: ,,Dit doen wij bijvoorbeeld door verdachte personen aan te spreken, een inbraakpoging te verstoren, of een gebouw te omsingelen tot de politie aanwezig is om inbrekers op te pakken. Daarin werken we ook samen met de politie in de persoon van de wijkagent Veli Orkman en de Gemeente Nunspeet." Zo heeft de wijkagent nog enkele tips gegeven bij het oprichten van deze vereniging. Ja, u leest het goed, het Buurt Preventie Team Elspeet is een vereniging en heeft statuten vastgelegd via een notaris. Daarnaast een inschrijving gedaan bij de Kamer van Koophandel. Deze zaken zijn goed geregeld door het bestuur en daarmee ook haar volgende stap gemaakt. Die stap is 24/7 bereikbaarheid van de telefooncentrale. De vereniging heeft op dit moment al een groep van ruim 20 actieve vrijwilligers die tevens lid zijn van deze vereniging. Zij wonen verdeeld over het gehele dorp en zetten zich in om de veiligheid van Elspeet naar een veiliger niveau te brengen. Jaap van Asselt: ,,De politie heeft vaak een aanrijtijd nodig. Het geeft een veilig en fijn gevoel als het buurt preventie team Elspeet snel ter plaatse is."

Bijdrage welkom!

Dit initiatief is gedegen onderzocht en ook vergeleken met andere buurtpreventies zoals in de dorpen Uddel en Garderen. Naast diverse ondernemers en particulieren die al een bijdrage hebben geschonken is ook uw financiële bijdrage welkom op: NL89 INGB 0007 6854 74 t.n.v.: Vereniging Buurtpreventie Team Elspeet.

Ketting om Elspeet

Elspeet moet op deze manier een veiliger dorp worden en blijven. Bel daarom altijd na een 112 melding bij de politie het preventieteam. Zo leg je een soort ketting om het dorp tegen criminele activiteiten. Jaap van Asselt: ,,Wij komen altijd in meerdere koppels van twee leden van ons preventieteam. En natuurlijk gaan we niet vechtend de confrontatie aan. Wij doen ons best om een escalatie te voorkomen. Wie nog algemene vragen of opmerkingen heeft kan contact met ons opnemen via bptelspeet@hotmail.com"

 

Direct hulp nodig? 0577 20 20 12

Wij zijn een groep actieve vrijwilligers en zetten ons in  om de veiligheid van Elspeet op een verantwoorde wijze naar een hoger niveau te brengen. Ons doel is primair om (potentiële) inbrekers het moeilijk te maken, en een signaal af te geven dat zij niet welkom zijn in Elspeet. Dit doen wij bijvoorbeeld door verdachte personen aan te spreken, een inbraakpoging te verstoren, of een  gebouw te omsingelen tot de politie aanwezig is om inbrekers op te pakken. Om de bereikbaarheid van de buurtpreventie te vergroten, zijn we nu 24/7 bereikbaar via een telefooncentrale. Het geeft toch een fijn gevoel dat er mensen naast je staan als het nodig is en op dat moment de politie er nog niet is! Om Elspeet op deze manier veiliger te maken, en te houden.