• Archief BDU

Raadsvragen over reconstructie weg Uddel Nunspeet

ELSPEET/NUNSPEET Het regent klachten over de communicatie rond de reconstructie van de weg tussen Uddel en Nunspeet. Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Nunspeet werden hierover vragen gesteld door Henry Stulen, Gemeentebelang. Naar aanleiding hiervan deed wethouder Marije Storteboom de toezegging hierover nogmaals contact op te nemen met de provincie Gelderland.

Volgens Stulen was het voor veel mensen onduidelijk wanneer de weg werd afgesloten maar ook wanneer deze weer overging. Ook is er bij ongeluk teer op het wegdek terecht gekomen. Weggebruikers die hiervan melding hebben

gemaakt bij de provincie zijn gecompenseerd maar niet iedereen. Stulen vindt dat ook op dit punt de provincie te kort is geschoten wat betreft de voorlichting.

Bovendien was niet bekend of de weg toegankelijk was voor hulpdiensten, zoals de ambulance. Dat heeft, zo gaf Stulen aan, vooral in Vierhouten tot onrust geleid. Storteboom kwam tot de conclusie, mede gezien de klachten die ook bij de gemeente Nunspeet zijn ingediend, dat de communicatie van de zijde van de provincie zeker niet de schoonheidsprijs verdient.