• 2015-02-11 21:30:44 AMSTERDAM - Afzetlint, politieonderzoek, politie, misdaad, schietpartij, afzetting, rood, wit, lint, niet, betreden, politieauto, politiewagen. Politie-onderzoek bij de woning aan de Maurits Sabbehof in de wijk Nieuw-West waar bij een schietpartij een persoon om het leven is gekomen. De dader is familie van het slachtoffer. Beide mannen woonden niet in de woning waar de schietpartij plaatsvond. ANP EVERT ELZINGA

    Evert Elzinga

Rijbewijs kwijt: 176 kilometer per uur

UDDEL De politie heeft woensdag van twee automobilisten het rijbewijs ingenomen in verband met forse snelheidsovertredingen. Eén chauffeur bereikte de snelheid van 176 kilometer per uur, daar waar tachtig kilometer per uur was toegestaan.

Een derde automobilist bleek ruimschoots te veel gedronken te hebben (575 ug/l) en bleek niet meer in bezit van een geldig rijbewijs, in verband met eerdere overtredingen. Hij krijgt dus ook een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs. De automobilisten liepen tegen de lamp bij een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg in Apeldoorn en de Aardhuisweg en Meervelderweg in Uddel. De controle vond woensdagavond plaats.

Tegen twaalf bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt wegens forse snelheidsovertredingen. De twee automobilisten die direct hun rijbewijs mochten inleveren reden 144 km per uur op de Amersfoortseweg en 176 km per uur op de Meervelderweg.

Enkele andere bestuurders die werden betrapt op overtredingen zoals het negeren van het inhaalverbod, bellen achter het stuur en rijden zonder gordel kregen deze keer in verband met de CAO-acties bij de politie een waarschuwing.