• De commissieleden van de rommelmarkt zijn druk met de voorbereidingen voor 9 juni.

    Eric Kroes

Rommelmarkt Oranjehof komt eraan

ELSPEET De rommelmarktcommissie van zorgcentrum Oranjehof gaat ook dit jaar een grote rommelmarkt organiseren. Deze rommelmarkt staat gepland op zaterdag 9 juni in en rond de locatie van het zorgcentrum. Deze rommelmarkt is zo ingericht dat iedere bezoeker hem alleen via de Gerrit Mouwweg kan betreden.

De twintigste editie van deze rommelmarkt gaat opnieuw weer spektakel worden volgens voorzitter Tiem van de Steeg. De rommelmarkt begint om 10.00 uur en eindigt rond 14.00 uur. In deze tijd wordt geen verkoop bij opbod meer gedaan. Tiem van de Steeg: ,,Er zijn niet genoeg bieders en daarom hebben we besloten om deze zaken bij inschrijving te verkopen, zodat iedereen een prijs kan laten noteren en als de commissie die prijs genoeg vindt is het verkocht om 14.00 uur. Wij hebben als commissie al een hele mooie voorselectie gemaakt en volgens de leden van de rommelmarktcommissie zitten daar zeker enkele mooie zaken tussen die zeker hun geld gaan opbrengen."

ETEN BESTELLEN Wie deze rommelmarkt bezoekt kan hier ook uitgebreid eten, want eten en drinken zijn volop te koop. Dat eten kun je prima in de ridderzaal doen maar ook buiten is hier gelegenheid voor. Pannenkoeken, met of zonder spek, melkmoes en drie verschillende soorten soep zijn allemaal van tevoren te bestellen. De bestellijsten liggen al klaar bij de balie. Daarnaast kun je ook genieten van advocaat, knakworst, broodje met knakworst, een haring of een hamburger.

Wie de rommelmarkt met de auto bezoekt kan zowel bij het Kulturhus als ook bij de dorpskerk parkeren. Zo geeft de Oranjehof ook de kinderen extra aandacht met spelletjes en andere attracties waaraan ieder kind kan deelnemen. Daarbij mag een echte ijskraam, maar ook een suikerspin en snoepgoed en een springkussen, niet ontbreken.