• Archief BDU

Samen aan de slag tegen de wateroverlast in Elspeet

ELSPEET Door extreme buien heeft Elspeet te maken met wateroverlast. Daarom vindt er op 24 november 2016 een Regenmarkt plaats in het Kulturhuis in Elspeet. De Regenmarkt is speciaal bedoeld voor de inwoners van het dorp. PROGRAMMA De Regenmarkt wordt door de gemeente Nunspeet en Den Hartigh Beheer BV georganiseerd. Van 15.00 tot 20.00 uur laten bedrijven diverse praktische oplossingen zien om wateroverlast in de eigen tuin en omgeving te tackelen. Wethouder Marije Storteboom opent om 15.30 uur de Regenmarkt. ,,Wateroverlast in Elspeet is een probleem waar wij als gemeente serieus naar kijken. Inmiddels zijn de eerste maatregelen genomen door de gemeente. Maar we hebben de inwoners van Elspeet ook nodig. Zij kunnen ook helpen in hun eigen tuin. Op de Regenmarkt is dat te horen en te zien", aldus Storteboom. Ook de gemeente Nunspeet en Waterschap Vallei en Veluwe hebben een stand waar men onder andere geïnformeerd wordt over een subsidieregeling over afkoppelen van regenwater.

SAMEN AAN DE SLAG Vooral het centrum van Elspeet heeft te maken met wateroverlast. In dat gebied nemen gemeente en waterschap de meeste maatregelen. Het is ook belangrijk dat de woningen aan de randen van Elspeet die geen wateroverlast ervaren, mee gaan doen. Veel regenwater gaat bij die woningen rechtstreeks het riool in. Bij extreme buien raakt hierdoor het riool overbelast, waardoor er rioolwater op straat terecht komt. Het vele water kan ook via de tuin naar het lager gelegen centrum in Elspeet stromen waar het de wateroverlast verergert.

Voor de Elspeetse basisschoolkinderen is er een kleurwedstrijd georganiseerd en voor de bovenbouw van deze scholen, is er een prijsvraag met thema water. De prijsuitreiking wordt tijdens de Regenmarkt gedaan door wethouder Marije Storteboom.