• Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek

Samen puzzelen en pannenkoeken eten

UDDEL Geen kofferbakverkoop dit jaar, maar wel een leuke en gezellige muzikale fietssterrit, georganiseerd door Muziekvereniging Juliana. In de morgenuren bleef het droog en was het aangenaam fietsen. Toen iedereen binnen was begon het te regenen, de hele middag lang. Niet voor niets wordt er elke dag over het weer gesproken.

Geurtje van den Hoek

De mooie route werd door iedereen zeer gewaardeerd. Van Uddel ging het via Bleekemeer, Paleisweg naar Garderen. Daar rechtsaf op het mooie fietspad door het bos, richting Speuld. En daar waren dan eindelijk de pannenkoeken, de geur wees de weg naar familie Schouten aan de Buurtweg.

De eerste stapels waren snel op want iedereen had er zin in. Ook de kinderen smulden.

Verzadigd en verkwikt stapte men weer op de fiets om de rest van de route en de vragen af te maken. De vragen gingen meest over 'Juliana'. Vakantiegasten uit Langedijk (NH) vonden het een prachtige fietsrit. En de vragen? ,,Ach, de meeste slaan we maar over, het gaat ons ook om het fietsen. Ik ben zelf lid van een muziekvereniging dus we fietsen ook voor het goede doel."

Bij terugkomst lagen de antwoorden klaar. Er was geen prijs. ,,Nee", zo vertelde vice-voorzitter Anneriek van de Ruitenbeek: ,,We willen het eerst uitproberen maar de reacties zijn leuk, dus misschien volgend jaar wel weer."

De beroemde Juliana-oliebollen vlogen bij de kraampjes bij Het Blanke Schot, Schreuder en Coop als warme broodjes over de toonbank. En de baksels waren weer uitstekend, zo werd links en rechts opgevangen.

De autowasstraat was er ook niet voor niets want er rijden weer behoorlijk wat glanzende bolides door het dorp. Kortom, een leuke dag voor de deelnemers maar ook voor de muziekvereniging.

Het rustpunt met de pannenkoeken werd een gezellige stopplaats.