• Eric Kroes

Schapendriftrun: hardlopen voor twee goede doelen

ELSPEET Wie van hardlopen houdt, kan zich tijdens de derde editie van de Schapendriftrun zeker vermaken op zaterdagmorgen 16 maart. Maar ook de wandelaars komen aan hun trekken tijdens de opening van het evenement. Daarnaast heeft de organisatie opnieuw twee goede doelen uitgekozen, één in Elspeet en één in Rwanda, om de opbrengst aan te besteden.

Eric Kroes

Gerrie Stoffer, die in het dagelijkse leven werkt bij de Gelre ziekenhuizen als deskundige infectiepreventie, gaat op 21 maart met Stichting Compassion naar het goede doel in Rwanda.

RWANDA In de plaats Vunga in Rwanda wordt binnenkort een project geopend waar een moeder- en babyprogramma wordt gestart. Dit is een plek voor (aanstaande) moeders waar zij en hun kind hulp krijgen en zo een goede start kunnen maken. De deelnemers willen geld ophalen waarmee het programma haar deuren kan openen en de kosten voor de eerste twee jaar zijn gedekt. Hiervoor is een bedrag van 36.000,- euro nodig.

VRIJWILLIGER Stoffer: ,,Ik ben door een vriendin gevraagd om ook mee te gaan. Ik heb er goed over nagedacht en wil graag mijn steentje bijdragen. Daarom heb ik al een ronde door Elspeet gemaakt met een collectebus waarin Elspeet vrijgevig heeft bijgedragen. Daar wil ik iedereen dan ook voor bedanken!" Verder krijgt ze nog een bedrag mee van de organisatie van De Schapendriftrun waar ze dit keer als vrijwilligster de benen uit het lijf loopt. Stoffer: ,,Ja, als vrijwilliger is beter, want als ik deelneem aan de 5 kilometer dan wil ik ook een goede tijd lopen. Zo fanatiek ben ik wel en daarom heb ik deze keer gekozen om als vrijwilligster actief te zijn!"

EFK De honderdjarige EFK uit Elspeet krijgt een bijdrage om instrumenten te kopen om jeugdleden een instrument te kunnen laten bespelen. Zo steunt de Schapendriftrun ook de Elspeetse jeugd. Op deze manier levert EFK een belangrijke bijdrage aan de saamhorigheid, cultuur en muzikale ontwikkeling van Elspeet en omstreken.

DWARS DOOR NATUUR Een groot verschil met veel andere hardloopevenementen is dat alle wandelaars en hardlopers dwars door de natuur lopen van bos en heide. Over bospaden, schelpenpaden of betonpaden, maar niet door het mulle zand. Zo kunnen de deelnemers kiezen uit een 5 kilometer (start om 10.30 uur) en 10 kilometer (start 10.35 uur). De kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidsrun (start om 12.00 uur) die tevens nog verdeeld is over drie leeftijdsklassen. Het evenement begint om 09.00 uur met een wandeltocht onder leiding van een gids en wellicht is de schaapskudde dan ook present om het eerste stuk van de wandelaars te begeleiden.

Diverse plaatselijke deelnemers zijn al tien weken aan het trainen voor de 5 en/of 10 kilometer. Op de website voor dit evenement is alle informatie te vinden over dit evenement en zelfs trainingsprogramma's zijn voor handen, zie www.schapendriftrun.nl.