• De winnaars van de Kidsrun - meisjes 4 tot en met 6 jaar, v.l.n.r: Eva Kuijt, Naomi van Asselt, Elin Haverkamp

    Sandra Dijkgraaf

Schapendriftrun voor herhaling vatbaar

ELSPEET De eerste editie van de RegioBank Schapendriftrun, die zaterdag in Elspeet werd gehouden, was een groot succes. Maar liefst 275 deelnemers stonden aan de start van de verschillende loopafstanden. De prachtige voorjaarszon zorgde ervoor dat het goed toeven was op de Schapendrift in Elspeet, onder het genot van een kopje koffie en door vrijwilligers gebakken cake. Wethouder Marije Storteboom was aanwezig voor het uitreiken van de prijzen.

Eric Kroes

Vanwege het flinke aantal voorinschrijvingen en de goede weersverwachting rekende de organisatie al wel op een goede opkomst. Maar 275 deelnemers zorgden er wel voor dat het organiserend vermogen flink op de proef werd gesteld. Alle goede voorbereidingen en een geweldige groep van maar liefst 38 vrijwilligers resulteerden in een prachtig en zeer goed verlopen evenement.

BREED GEDRAGEN De organisatie wist zich gesteund door vele lokale bedrijven, die de organisatiekosten ruimschoots hebben gesponsord. Daarnaast stelden Elspeetse bedrijven en verenigingen een geluidsinstallatie, vloerbedekking voor op de wildroosters, bloemen voor cursusdeelnemers, patat en broodjes voor de opruimploeg en een springkussen voor de kinderen beschikbaar. De ijsclub zorgde voor verkeersregelaars en ook de EHBO vereniging was paraat.

Het evenement is georganiseerd om fondsen te werven voor het Muskathlon project van Wichert Stoffer, die in oktober afreist naar Indonesië om een marathon te gaan lopen om geld in te zamelen voor Compassion. De Schapendriftrun levert met een netto opbrengst van 4.333,35 euro een geweldige bijdrage aan dit project en wordt besteed aan kind-sponsorprojecten van Compassion.

Voor uitslagen zie: www.schapendriftrun.nl.