• Comité seniorenrit Garderen, Speuld en omstreken
  • comité seniorenrit Garderen, Speuld en omstreken
  • comité seniorenrit Garderen, Speuld en omstreken

Seniorenrit: 'Het was een prachtige dag'

GARDEREN Ruim vijftig Garderense ouderen gingen in twintig auto's woensdag 12 juni mee met de jaarlijkse seniorenrit. De tour leidde naar verschillende plaatsen in Midden-Nederland. ,,Iedereen was positief", stelt Anja Boeve namens de organisatie. ,,Het was een prachtige dag."

Rik Bronkhorst

Al om 9.00 uur 's ochtends moesten de deelnemers gereed staan aan de Mazehofstraat in Garderen. Nadat iedereen is ingestapt leidt de route, die is uitgezet door Hans van Miltenburg, naar Biddinghuizen.

Via Staverden, Elspeet, Nunspeet, Doornspijk en Elburg zijn er allemaal binnenweggetjes genomen om net in Flevoland bij Restaurant Beachclub aan te komen. Traditiegetrouw eten de deelnemers bij de eerste stop bij de koffie of thee met krentenwegge. Dit van oorsprong Twentse krentenbrood is altijd zeer populair, vertelt Boeve.

Na deze stop gaat de stoet verder over de Drontermeerdijk richting Kampen. Via het buitengebied van de Hanzestad rijden de senioren verder richting Hasselt. Vanaf daar buigt de route rechtsaf richting Zwolle-Noord. Tussen Dalfsen, Nieuwleusen en Zwolle wordt bij Restaurant Het Roode Hert de warme maaltijd genuttigd. ,,Het was erg lekker", meldt Boeve.

Na dit onderhoud gaat de tocht verder langs Dalfsen ,,Prachtig om langs het dorp en de Vecht te rijden", vertelt Boeve. Vervolgens wordt er via Lemelerveld en Luttenberg naar Hellendoorn gereden. Bij Landgoed De Uitkijk is de theestop.


Restaurant Pijnappel in Klarenbeek is de volgende bestemming. Voordat dat de senioren daar de broodmaaltijd nuttigen wordt er nog wel een stuk gereden. Dwars over de Sallandse Heuvelrug leidt de tour naar Holten en vandaar via Twello en Wilp naar het restaurant.

Lieren, Beekbergen, Assel en Hoog Soeren worden daarna nog aangedaan voor het gezelschap onder muzikale begeleiding van T.O.G. rond 19.30 uur bij de Kruimelstaete aankomt. ,,Alles is goed gegaan. Iedereen heeft veel plezier gehad.", stelt Boeve.

ANTICIPEREN Dat de route voorspoedig is verlopen is volgens Boeve geen toeval. ,,In het verleden hebben we wel eens meegemaakt dat er plots wegopbrekingen waren. Dan is het snel zoeken naar een andere route. Hans van Miltenburg heeft de route nog een dag van tevoren gereden. Zodoende wist hij dat we geen omleidingen zouden tegenkomen."

Boeve staat stil bij het afscheid van een van de chauffeurs. Ze dankt Gerrit van Ee voor zijn jarenlange inzet. Voor hem is het als bestuurder de laatste keer dit jaar. ,,We hopen dat hij volgend jaar meegaat als deelnemer. Al is dat voor sommigen nog best lastig", voegt ze daar snel aan toe.

COLLECTE Ook is het voor sommige deelnemers moeilijk te begrijpen dat de dag voor hen kosteloos is, geeft Boeve aan. ,,Door sponsoren en collectes in het dorp kunnen wij de rit betalen. Op de dag zelf wordt wel gecollecteerd voor de muziekvereniging. ,,Het is altijd mooi om te zien dat T.O.G. ons staat op te wachten in De Kruimelstaete"