• Gemeente Nunspeet

Sieby Dooyewaard stopt als trouwambtenaar

NUNSPEET Met ingang van 1 januari zal mevrouw Sieby Dooyewaard-Dijkstra stoppen met haar werk als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs) van de gemeente Nunspeet. In de afgelopen twintig jaar heeft Sieby ruim vijfhonderd huwelijken voltrokken op het gemeentehuis, en de laatste jaren ook op de externe trouwlocaties in de gemeente.

Met heel veel plezier gaf zij een persoonlijke invulling aan de trouwceremonies. ,,Dit deed zij op geheel eigen wijze. Kernwoorden daarbij waren; positief kritisch, kunstzinnig, met humor en serieus op de momenten dat het serieus moest zijn. Nooit werd haar werk sleur of gewoonte, maar elke keer opnieuw was het voor haar weer bijzonder om betrokken te zijn bij een belangrijke dag in het leven van twee geliefden. Bij ieder bruidspaar was het weer de uitdaging een nieuw, passend verhaal te schrijven. In mooie en minder mooie, makkelijke en minder makkelijke situaties. Zij heeft dat al die jaren met verve gedaan", schrijft de gemeente Nunspeet.

De reeds geboekte huwelijken voor 2018 zal zij nog voltrekken. In de toekomst blijft Sieby voor bijzondere verzoeken nog beschikbaar als trouwambtenaar.