• Eigen foto

Sinterklaasfeest viert verjaardag in Uddel

UDDEL Sinterklaas heeft zaterdag 2 december in Uddel zijn verjaardag gevierd. Zoals alle voorgaande jaren kwam hij met een heleboel pieten naar het dorpshuis 'Het Blanke Schot'. Om 13.00 uur voor op het terrein begon de muziekvereniging 'Juliana' Sinterklaas muziek te spelen om alvast een beetje in de stemming te komen. Sinterklaas kwam op een soort van antieke brom-bakfiets aan, met dansende pieten om hem heen reedt hij het terrein van het dorpshuis op.

Daar stonden heel veel kinderen in de kou op Sinterklaas te wachten. Ook waren er vaders en moeders, zelfs zag Sinterklaas ook enkele opa's en oma's. Wat gezellig allemaal. Er werd nog even gezongen en natuurlijk pepernoten uitgedeeld. De optocht kon beginnen. Klein rondje door het dorp want op verschillende plekken lag de weg eruit. Onderweg een stop bij Philadelphia aan de Essenkamp. Daar ging Sinterklaas heel even naar binnen om wat cadeautjes persoonlijk te brengen. Daarna nog een paar straten door en lekker naar binnen voor het feest. Men kon zich van te voren inschrijven. Met een entreekaartje konden bezoekers naar binnen. Van de pieten kregen ze een pakje drinken en een heerlijk speculaasje. De wegwijspieten hielpen de kinderen een plekje te zoeken om te gaan zitten in de zaal en dan maar wachten op de Sint.

Eindelijk kwam hij samen met zijn hoofdpiet de zaal in. Ze waren zo blij iedereen weer te zien, Sinterklaas genoot er echt van. De kinderen mochten allemaal bij hem komen en kregen een cadeautje dat aangegeven werd door enkele pieten. Hij wist heel veel van de kinderen want dat stond allemaal in zijn boek geschreven. Ook kregen ze er een mandarijntje bij. Natuurlijk werd er tussendoor gezongen en gedanst, daar zorgden de muziekpieten weer voor. Bij de bakker stond een paar weken de rievenbus van Sinterklaas, daar kon iedereen een tekening of brief in doen. Tijdens de optocht werd die opgehaald, door de postpiet, dus de post werd nog even besproken. Sinterklaas bedankte de kinderen daarvoor. Er zaten prachtige tekeningen bij. Het was een gezellig Sinterklaasfeest. Na afloop werd er luidkeels dag Sinterklaasje gezongen.