• Bartus Vos
  • Alle solisten oogstten grote bewondering

    Bartus Vos
  • Prachtige muziek op veel verschillende intrumenten

    Bartus Vos

Staande ovatie voor Marinierskapel

UDDEL Het was een geweldig concert zaterdag in De Schier. Ruim vierhonderd muziekliefhebbers genoten van de prachtige, veelzijdige muziek van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Er was veel waardering voor Juliana Uddel die het weer lukte om een korps van formaat naar Uddel te halen.

Geurtje van den Hoek

Een degelijke voorbereiding bezorgde velen een fantastische avond. Alles was perfect geregeld. Dankzij de brede publiciteit was de zaal helemaal gevuld met verwachtingsvol publiek uit Uddel, maar vooral ook van buiten het dorp.

PROFESSIONEEL Het openingswerk, de Solemn Overture for the Twentieth Anniversary of the October Revolution zette meteen de juiste toon. Een prachtig stuk om mee te openen. In het Concertino voor trombone en orkest liet solist trombonist sergeant Frank Kramer horen wat hij allemaal uit dit instrument kan halen. De stilte in de zaal was te horen en een oorverdovend applaus was zijn beloning. March opus 99 was een vrolijk nummer en Dionysiaques was een uitermate moeilijk, maar zeer interessant werk.

PLEZIER Na de pauze was er een totaal ander programma. Het 'lijflied' van de Marine: 'Zorg dat je erbij komt' tekende de sfeer. De Jackson Five Medley en The Shadow of your Smile (solist adjudant René Hendricks op altsax) werden gevolgd door het sprankelende Sevillana waarbij de trompetsectie grote lof oogstte, evenals Swing Funk. Tenorhorn Galop met euphonium solisten adjudant Renato Meli en sergeant Robbert Vos bracht velen in vervoering. En bij de Nederlandse Medley kwamen de handen in de lucht, op elkaar en werd er vrolijk meegezongen.

De Zweedse gastdirigent Per-Otto Johanssen genoot zelf ook met volle teugen van 'the audience', zoals hij na afloop vertelde. Een vrolijke maestro die zich prima thuis voelde. Na de gebruikelijke bedankjes was er nog een toegift en het publiek gaf een langdurige staande ovatie. De 85-jarige muziekvereniging kijkt zeer tevreden terug op dit verjaardagsfeestje.