• Archief BDUmedia

'Traag antwoord op vraag email van gemeente Nunspeet'

NUNSPEET De gemeente Nunspeet is één van de 73 gemeenten die na een maand nog niet geantwoord heeft op een simpele vraag per mail. Dat blijkt na onderzoek van belangengroep Wij verdienen beter. Aan het begin van de onderzoeksperiode van vier maanden ontvingen alle gemeenten per e-mail (of webformulier) eenzelfde vraag. Gemeenten die na een maand nog niet hadden geantwoord, ontvingen dezelfde e-mail nogmaals. Aan het einde van de onderzoeksperiode van vier maanden was van 24 gemeenten in het geheel geen antwoord ontvangen. Barneveld, Apeldoorn en Ermelo beantwoordden de vraag binnen twee dagen al.

Een antwoord van de gemeente Nunspeet kwam ergens tussen de één en twee maanden na verzending van de eerste vraag. Dat is ruim boven de wettelijk norm van twee werkdagen voor eenvoudige vragen. Bij meer complexe vragen mag een gemeente tien werkdagen de tijd nemen.

Het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten is voor het vierde jaar op rij uitgevoerd door Wij Verdienen Beter. Alle 380 gemeenten kregen per e-mail (of indien niet beschikbaar via een webformulier) een eenvoudige vraag voorgelegd. De vraag ging dit jaar over waar de gemeentebegroting is te vinden. In totaal 38 procent van de gemeenten bleek niet in staat om de vraag op tijd te beantwoorden.

Ook keek de belangengroep, waar mogelijk, of de gemeenten hun E-mailadres op de website hebben staan, of er niet naar onnodige persoonsgegevens wordt gevraagd en naar de gebruiksvriendelijkheid van eventuele webformulieren.