• WJDEBRUIN

Trinity komt met kerststallentour naar Putten

PUTTEN De christelijke wereldband Trinity tovert op vrijdag 21 december de manege bij het Hippisch Verband om tot één grote kerststal. Dit wordt de tweede editie van de kerststallentour, volgens Elbert Smelt, leadzanger van de band. ,,Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. Iedereen kan voorafgaand aan het concert stamppot komen eten, waardoor er echt een festivalsfeertje ontstaat."

Het idee voor een kerststallentour ontstond in de boerenschuur waar de band wekelijks oefent. Smelt: ,,Wij houden van nature al van boerderijen. Dit komt omdat wij in Ierland op een boerderij hebben gewerkt en we oefenen op Zorgboerderij het Paradijs. Eerder gaven we al een festival in de zomer voor onze achterban in een boerensfeer. Tijdens kerst kunnen we letterlijk in een kerststal gaan zitten om te spelen." De band speelt tijdens de kerststallentour vanaf twee boerenkarren. ,,We hebben het idee dat we iets heel tofs in handen hebben. Mensen genieten met kerst van de sfeer en een kerstfestival is een welkome afleiding in een periode waarin het koud en donker is."

VERBINDING De band neemt een banjospeler en accordeonist mee. ,,We zullen met mokken chocolademelk en winterjassen aan spelen, de verwachting is dat het flink koud wordt dus we hopen dat iedereen zich extra warm aankleedt, maar we laten ons publiek ook bewegen door de opzwepende muziek." De band wil met de kerststallentour verbinding tot stand brengen. ,,Juist met kerst kun je dat mooi doen, als mensen oog hebben voor elkaar. De samenleving lijkt dan beter te beseffen dat we al zoveel hebben gekregen."

KERSTLIEDJES Trinity heeft net een clubtour achter de rug waar veel nieuw materiaal werd gespeeld. Hier nemen ze een aantal liedjes van mee voor de avond bij het Hippisch Verband, maar er worden ook veel eigentijdse kerstliedjes gespeeld. ,,We doen allemaal leuke medleys van diverse bekende liedjes met Country, Bluegrass en Folkinvloeden. Met de nummers van onze nieuwe plaat wordt het een bonte mix die ook sfeerverhogend werkt." Deze avond kunnen bezoekers nummers van de laatste plaat The In Between verwachten, maar ook een heleboel klassiekers om luidkeels mee te zingen, nieuw Nederlandstalig kerstrepertoire en verrassende snippers van kerstcovers. Maar er is ook ruimte voor bezinning: ,,Tijdens de pauze spelen we een akoestisch stuk en hierna neem ik de tijd om een echt kerstverhaal te vertellen wat we eindigen met een mooi moment tussen de band en het publiek. Overall willen we een hele beleving creëren."

TRINITY Dit weekend begint de Try-Out in Scandinavië voordat er in grote zalen in Nederland wordt gespeeld. Trinity is een band met succes in Noorwegen, Zwitserland en België. ,,In eigen land is de aanhang het grootst. We hebben dit jaar voor het eerst in Amerika een radiotour gedaan waar we ook inspiratie hebben opgedaan voor ons album. Ook daar beginnen we dus voet aan de grond te krijgen."

Voor meer informatie en tickets: www.truetickets.nl/trinity.