Tweede editie Schapendriftrun Elspeet

ELSPEET Toen Mirjam Krol uit Nunspeet zich had aangemeld om voor Compassion aan de Muskathlon te gaan deelnemen, was het voor de organisatoren meteen duidelijk: er komt een tweede editie van de Schapendriftrun in Elspeet. De editie van vorig jaar was een groot succes en bracht een mooi bedrag op voor het goede doel. De voorbereidingen voor zaterdag 21 april zijn in volle gang en op www.schapendriftrun.nl kan inmiddels al worden ingeschreven.

Vorig jaar organiseerden Wichert Stoffer en Gerwin van Triest met steun van vele vrijwilligers de eerste editie van de Schapendriftrun. Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Muskathlon, waarvoor Stoffer in oktober vorig jaar naar Indonesië reisde. Mede door de steun van een aantal lokale bedrijven lukte het om er een professioneel evenement van te maken. Er kwamen maar liefst 275 deelnemers op het evenement af, die zichtbaar genoten van de prachtige looproutes door de natuur.

Hoewel de oorspronkelijke bedoeling was om het evenement eenmalig te organiseren, komt er nu dan toch een tweede editie. Het voornemen van Mirjam Krol om deel te nemen aan de Muskathlon gaf de doorslag. Het werk dat Compassion in Indonesië, maar ook in veel andere landen doet, is het volgens de organisatie absoluut waard om te steunen. Gelukkig werden al snel weer voldoende bedrijven en vrijwilligers gevonden om het evenement en het daaraan verbonden doel te steunen.

GROEPSTRAININGEN Voorafgaand aan de run worden ook weer groepstrainingen verzorgd. In maart en april kan op de maandagavond of zaterdagochtend worden deelgenomen aan deze trainingen. De run zelf vindt plaats op zaterdag 21 april 2018 aan de Schapendrift in Elspeet. Om 11.30 uur gaat de 5 kilometer van start, vijf minuten daarna de 10 kilometer. Om 13.00 uur is er een kidsrun van bijna 1 kilometer. Net als vorig jaar is er ook weer een wandeltocht door de prachtige natuur in de omgeving van de Schapendrift. Hans Vlijm en Bert Mulder gaan om 09.00 uur met deze groep op pad en verwachten rond 11.00 uur weer terug te zijn. Voor verdere informatie en aanmelden: www.schapendriftrun.nl