• NPV, afd. Ermelo
  • NPV, afd. Ermelo
  • NPV, afd. Ermelo

Uitje naar het Uddelermeer heel geslaagd

UDDEL In het kader van het project 'Geen eenzaamheid meer in Ermelo' van de NPV, afd. Ermelo is op dinsdag 23 mei het derde uitje georganiseerd. Dit keer werden de ouderen rond 14.00 uur opgehaald door vrijwilligers en via een mooie route werd er gereden naar restaurant Uddelermeer.

Bij het ophalen klonk het al: leuk dat er weer een uitje georganiseerd wordt. Zo'n uitje breekt echt onze dag. Onderweg hoorde je van de deelnemers: ,,Hier hebben we vroeger zo vaak gefietst. Dat gaat helaas nu niet meer.'' Er werd langs vele bekende plekjes van hen gereden en elk plekje roept weer een herinnering op.

Aangekomen bij het Uddelermeer werd de groep heel hartelijk ontvangen door de medewerkers. Iedereen werd voorzien van koffie of thee en een appelgebakje met of zonder slagroom. Het was een behoorlijk gezelschap van vijftig mensen inclusief de vrijwilligers. De auto's konden niet te vol gepropt worden, want er gingen ook veel rollators mee. Per auto zijn meestal twee gasten en één rollator, of rolstoel vervoerd. De coördinatoren hebben van tevoren een duidelijke lijst gemaakt, zodat iedereen wist wie hij moest ophalen. Verschillende mensen, die elkaar niet kenden, zaten nu ineens gezellig met elkaar te babbelen en gegevens uit wisselen.

Na het nuttigen van koffie en gebak heeft de heer W. de Vries een lezing gehouden over het ontstaan van het Uddelermeer. Het Uddelermeer is heel bijzonder, omdat het een pingoruïne is. Een pingo is een heuvel in het landschap, ontstaan in de ijstijd waaronder zich een ijslens bevindt. Het Uddelermeer is ook met de Oranjes verbonden. Vanuit het Oude Loo in Apeldoorn kwam Koning Willem III er graag voor de jacht en Wilhelmina heeft er verschillende schilderijen gemaakt.

Na het verhaal over de wetenswaardigheden van het Uddelermeer werd een tweede kopje koffie of thee geschonken en daarna kon ieder langzamerhand weer met de auto naar huis gebracht worden. Sommigen wilden toch even snuffelen in het winkeltje bij het Uddelermeer. Hier komen we anders niet zo makkelijk. Er werd nu teruggereden via Staverden en de Zwarte Boer. Ook weer heel bekende plekjes voor velen.

Al met al was het mede door het prachtige weer een hele geslaagde middag en heeft iedereen genoten. De NPV dankt alle medewerkers van het restaurant voor de prettige ontvangst in het Uddelermeer, de heer de Vries voor de lezing en de bereidheid van de vele vrijwilligers van de NPV om te rijden.