• Archieffoto

Veluwse Innovatieprijs 2016

Innovatiehuis De Diamant is op zoek naar de meest innovatieve ondernemer van de Veluwe. Iedere 'Very Innovative Person' of onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT in de regio Noord-Veluwe wordt uitgenodigd om mee te dingen naar de Veluwse Innovatieprijs 2016.

Hanneke Bloemendaal

De Veluwse Innovatieprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of bedrijf met de meest innovatieve inzending. Het gaat hierbij om producten, systemen, applicaties en/of productieprocessen die nieuw zijn en klaar voor implementatie, toepassing en/of marktintroductie of die uiterlijk tot een jaar geleden op de markt zijn geïntroduceerd.

De Veluwse Innovatieprijs nieuwe stijl is een initiatief van Innovatiehuis De Diamant. ,,Innovatiehuis de Diamant is gestart in april 2016 en werkt onder de vlag van De Diamant van Midden-Nederland. Het wordt gevormd door diverse partners", legt Wicha Benus, innovatiemakelaar bij RCT Gelderland uit. ,,Ons doel is om ondernemers bij elkaar te brengen; om hun kennis en ervaring te bundelen en zo de regionale economie te versterken. Bovendien komen de meest succesvolle innovaties tot stand door samenwerking." De partners van Innovatiehuis de Diamant zijn IGEV, RCT Gelderland, Noord Veluwe Ondernemers Overleg (NVOO), Windesheim, de Rabobank en Landstede.

Marieke op de Weegh is eveneens innovatiemakelaar bij RCT Gelderland en zij vertelt: ,,Wij willen ondernemers uitdagen om te laten zien wat ze in huis hebben en vervolgens de schijnwerper op hun ideeën zetten door hun een podium te geven."

Uit het verleden is gebleken dat meedoen met de Veluwse Innovatieprijs de deelnemers een voorsprong geeft op de concurrent.

De slagingskans van het project neemt toe en het netwerk van de ondernemer wordt breder.

,,Laat vooral zien wat je in huis hebt. De ervaring leert dat er mooie samenwerkingen ontstaan waarbij gebleken is dat 1+1 in dit geval duidelijk meer is dan 2. Het levert bovendien een heleboel publiciteit op. De winnaar ontvangt niet alleen De Veluwse Innovatieprijs, maar tevens een promofilm van de innovatie en PR en ondersteuning vanuit Innovatiehuis De Diamant voor verdere ontwikkeling, " aldus Gerco Overweg, innovatiemakelaar bij IGEV. ,,Bent u de VIP, oftewel Very Innovative Person, die wij zoeken?"

 

JURY De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury onder leiding van Piet Mosterd, tot begin van dit jaar algemeen directeur van AWL Techniek in Harderwijk. Er wordt onder meer gekeken naar het innovatieve karakter van de inzending, de economische waarde, de mate van duurzaamheid en de samenwerking met andere bedrijven. Er zullen drie inzendingen genomineerd worden voor De Veluwse Innovatieprijs. Begin november worden de nominaties bekend gemaakt.

 

WILLY WORTEL AWARD Studenten van Windesheim, Deltion, ROC Landstede en CAH Vilentum kunnen strijden om de zogenaamde 'Willy Wortel Award'. ,,Het is fantastisch om jonge mensen uit te dagen om innovatief te denken", vindt Hubald van Ark, accountmanager MKB bij de Rabobank Noord-Veluwe.

,,Studenten worden (nog) niet gehinderd door enige voorkennis en zien geen 'leeuwen en beren' op hun pad. Hun inzendingen worden op 1 december tentoongesteld bij Veluvine en zullen beoordeeld worden door het publiek."

 

PRIJSUITREIKING De uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs 2016 en de Willy Wortel Award vindt in een feestelijke setting plaats op donderdag 1 december in Veluvine aan de F.A Molijnlaan 186 in Nunspeet. Tijdens deze avond worden alle projecten tentoongesteld (zowel van ondernemers als van studenten) en wordt bekend gemaakt wie van de drie genomineerden de Veluwse Innovatieprijs 2016 en welk studententeam de Willy Wortel Award in ontvangst mag nemen.

,,De avond is niet alleen interessant voor de deelnemers, maar ook voor andere ondernemers uit de regio. We willen zoveel mogelijk mensen elkaar laten ontmoeten. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op deze feestelijke avond," besluit Wicha Benus. Ontvangst: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Aanmelden als bezoeker kan vanaf 15 oktober via de website van De Diamant.

 

INSCHRIJVEN Ondernemers die mee willen dingen naar de Veluwse Innovatieprijs kunnen hun inzendingen insturen tot uiterlijk 15 oktober 2016. Het inschrijfformulier is te downloaden via www.dediamantvanmiddennederland.nl/veluwse-innovatieprijs. Voor studententeams geldt een inschrijftermijn tot 1 november. Bij eventuele vragen kan contact opgenomen worden met Gerco Overweg, telefoon 06-51458659 of Wicha Benus, telefoon 06-52524336.