• Lex van Lieshout

'Vertraging ontwikkeling Airport Lelystad niet acceptabel' (update)

NUNSPEET De discussie over een alternatieve route voor Lelystad Airport - de B++ variant - mag op geen enkele wijze leiden tot vertraging van de ontwikkeling van Lelystad Airport. Dat stellen burgemeester en wethouders van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Nunspeet in een gezamenlijke toelichting op een eerdere verklaring. Ook de burgemeester en wethouders van de gemeenten Barneveld, Lelystad en Putten hebben zich hierbij aangesloten.

Een unaniem en breed gedragen advies van de Alderstafel Lelystad heeft geleid tot een door het kabinet vastgesteld Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport. Route B+ levert het minste aantal ernstig gehinderde inwoners op en is de basis voor het Milieueffectrapport (MER) en het Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport.

De drie gemeentebesturen willen een krachtig signaal afgeven. Wethouder Christianne van der Wal (Harderwijk) is helder in de gezamenlijke boodschap: ,,Vertraging is voor het landsbelang, de groei van Schiphol, en het regionaal belang, de betekenis van de ontwikkeling van Lelystad Airport voor de regio, onacceptabel. Stel daarom de in het Luchthavenbesluit opgenomen routes niet opnieuw ter discussie!", aldus de wethouder namens de drie gemeenten.