• Wijnand Kooijmans

Voorlopig geen maatregelen op Elspeetse Diepeweg

ELSPEET Er worden door de gemeente Nunspeet voorlopig geen verkeersmaatregelen getroffen op de Diepeweg in Elspeet. Wel komt er een onderzoek naar het parkeren in de avonduren om inzicht te krijgen in de daar gesignaleerde parkeerproblemen.

Wijnand Kooijmans

In september vorig jaar is er een proces-verbaal uitgeschreven voor het parkeren in de groenstrook langs de Diepeweg. In deze berm wordt al jaren geparkeerd. Daar is ook overleg over geweest met de bewoner. Het treffen van maatregelen ziet het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders niet als noodzakelijk. Aangegeven wordt dat het mogelijk is een auto te parkeren op de hoofdrijbaan, zonder de doorgang voor het overige verkeer te belemmeren.

Uit het overleg met de bewoner is naar voren gekomen dat niet eerder een verbaal is opgemaakt voor het parkeren in de berm. Hij heeft ook aangegeven dat vooral in de avonduren in de berm wordt geparkeerd, zij het niet iedere avond. Maar bijvoorbeeld wel de maandagavond na 22.00 uur. Dit heeft te maken met de aanwezigheid in de directe omgeving van de locatie van schietvereniging De Valk.

Op de Diepeweg geldt geen parkeerverbod. Naast het parkeren op de rijbaan hebben veel bewoners, zo geeft het college aan, de mogelijkheid op eigen terrein te parkeren. Pas wanneer het onderzoek naar het parkeren en het parkeergedrag is afgerond wil het college verder kijken of maatregelen noodzakelijk zijn.

Overdag kent de Diepeweg weinig verkeersproblemem, in de avonduren is het dringen om een plaatsje.