• De Vrienden van Garderen zijn klaar voor het volgende feest.

    Marit Hop

Vrienden van Garderen heeft smaak te pakken

GARDEREN De Foute Party, georganiseerd door de Vrienden van Garderen, zit bij velen nog vers in het geheugen, als de stichting zich alweer volop buigt over een volgend feest. Op zaterdag 3 maart zal er een Retro Night plaatsvinden in dorpshuis De Koepel. Een avond vol met muziek uit de jaren zestig en zeventig, gespeeld vanaf vinyl platen.

Marit Hop

Deze avond staat meer in het teken van elkaar ontmoeten en gesprekken voeren, maar er kan natuurlijk ook gewoon gedanst worden. De gezelligheid staat voorop! ,,Wij zien het voornamelijk als een muziekavond met een drankje en een dansje. Vorige keer vonden wij het heel leuk als mensen zo fout mogelijk gekleed waren, maar deze editie is het belangrijk dat mensen zichzelf zijn en komen zoals ze graag willen komen. Verkleed mag, maar het hoeft niet", zo legt de organisatie uit.

OOK OUDER PUBLIEK Het is een ontmoetingsavond waarvan de organisatie hoopt dat het buiten de jeugd ook de oudere generatie aantrekt. ,,Het is een keer wat anders en daarom lijkt het ons leuk om ook een andere doelgroep meer aan te trekken, een ouder publiek. De avond is niet specifiek voor Garderenen en we hopen dat we de mensen die normaal de avond op de bank door zouden brengen, ook mee kunnen krijgen." De leeftijdsgrens voor entree is mede om die reden verplaatst naar 18 jaar en ouder.

 

VERHAAL Om de avond wat extra sfeer te geven zullen disckjockeys Richard Strijbos en Johan Kommer allerlei muziek ten gehore brengen. ,,Alle nummers die wij op de avond zullen draaien zijn uitsluitend vinyl platen, daarbij willen we ook graag het verhaal achter de plaat ten gehore brengen." Abba, The Jackson 5 en The Beatles zijn een kleine greep uit de muziekcollectie. ,,Voor ons is het belangrijk dat we onze doelgroep aanspreken met het ouderwets draaien van platen. Natuurlijk mogen er ook verzoeknummers aangevraagd worden, zo kunnen we samen echt even terug naar die tijd", aldus de organisatie.

GROOTSE PLANNEN Voordat het feest kan beginnen moet er nog van alles geregeld worden, zoals de installatie en de inrichting. Als het gaat om de feestzaal heeft de organisatie grootse plannen. ,,Het feest is in het bargedeelte van De Koepel en daar willen we de sfeer van vroeger graag in terug laten komen. We willen het leuk inrichten zodat je de jaren zestig en zeventig echt terugziet." Zo staan bijvoorbeeld schemerlampen hoog op de lijst van spullen die nog nodig zijn.

SFEER De vorige feesten staan bekend om de goede sfeer, er was geen gedoe en de organisatie liep prima. Dat hopen Miranda Krol, Hetty Bronkhorst, Teun Bouw, John Heimgartner en Willie Mulderij ook deze keer weer te bereiken.

 

Kaarten zijn voor 10 euro te koop via vriendenvangarderen@gmail.com, hier zijn diverse hapjes bij inbegrepen. Ook nu zijn er weer tweehonderd plekken beschikbaar voor enthousiaste feestgangers. De organisatie is nog druk bezig met de voorbereidingen, maar verwacht ook nu weer een goede opkomst met veel mensen uit Garderen en omstreken. Zelf is de organisatie enthousiast omdat deze muziek ook bij hen veel herinneringen oproept.