• Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek

Vrolijke gezichten bij Truckfestijn voor Gehandicapten

UDDEL Het is elk jaar feest, of het nu de 10e of de 22e editie is. Het Truckfestijn voor Gehandicapten is niet meer weg te denken. Maar liefst 100 mensen met een beperking uit de wijde omgeving genoten zaterdag met volle teugen in de 96 trucks.

 

Het is een gigantische organisatie. Bedrijven worden aangeschreven, adverteerders worden gezocht, de zorginstellingen worden benaderd  en de vrijwilligers worden voorbereid op hun taak. Het bestuur van de stichting heeft de handen vol. De dag van tevoren wordt de hal bij HBT ontruimd en een groep dames maakt de vele lunchpakketjes voor gehandicapten en chauffeurs. Want ook de chauffeurs worden in de watten gelegd, zij komen namelijk heel erg graag naar Uddel om op hun vrije dag deze rit mee te maken.

 

OORVERDOVEND En dat was te horen. Een oorverdovend concert van claxons klonk door het dorp en omgeving. Van een bescheiden claxon tot een hoorn die in dichte mist op zee op z'n plek zou zijn. Gehoorbescherming aanbevolen. Kleine kinderen hielden dan ook lange tijd de handjes voor de oren, zelfs toen de trucks al lang weg waren.

 

BLIJDE GEZICHTEN Maar gelukkig stonden er op heel veel plaatsen groepjes mensen te zwaaien naar al die blijde gezichten. De gehandicapten genoten duidelijk van hun rit. Onderweg waren er geen problemen. De verkeersregelaars waren goed voorbereid en de motoragenten hadden de zaak zorgden ervoor dat kruispunten en rotondes snel vrijkwamen. Het eindrondje naar het Uddelermeer is de mooiste afsluiting, dan zien ze elkaar allemaal als ze teruggaan naar Alpuro en HBT.

 

MOOIE AFSLUITING Iedereen werd binnen warm onthaald met de klanken van Elspeets Fanfare.  Bij afmelding was er een presentje en waren er lekkere hapjes, gesponsord door bedrijven die dit evenement een warm hart toedragen. Net als al die adverteerders in het boekje. Zonder al deze ondernemers en vrijwilligers zou het niet zo'n geweldige dag geweest zijn.