• 1043863_db30 waarderingsteken2.jpg

    Gemeente Nunspeet

Waarderingsteken voor voorzitter Stichting Het Verscholen Dorp

VIERHOUTEN Burgemeester Van de Weerd zal op zaterdag 4 mei 2019 zal het gemeentelijk waarderingsteken uitreiken aan de heer Dick Baas, bij zijn afscheid als voorzitter van Stichting Het Verscholen Dorp. De uitreiking is om 11.00 uur in Hotel Restaurant De Vossenberg,
Elspeterbosweg 1 in Vierhouten.

Sinds 2004 heeft Dick Baas met veel inzet en betrokkenheid zijn rol als voorzitter van Stichting Het Verscholen Dorp ingevuld. Deze stichting heeft tot doel de herinnering van het onderduikerskamp levend te houden. Hij gaf leiding aan het bestuur gedurende deze 15 jaar. Hij blijft bestuurslid, en ook blijft hij boeiende rondleidingen verzorgen en zijn historische kennis delen. Dick Baas speelt een belangrijke rol als verteller van de historie bij herdenkingen, zoals bij het Lancastermonument aan de Schaarweg in Elspeet en de Elspeet Memorial Tour.

Dick Baas heeft grote kennis van de historie van de gemeente Nunspeet, zeker ook van de oorlogsjaren. Momenteel is hij bezig met het schrijven van een boek hierover. Naast zijn functie als voorzitter van voornoemde stichting is Dick Baas actief als presentator bij RTV- Nunspeet van het wekelijkse politieke programma Klein Binnenhof. Hij is als oud-wethouder goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de gemeente. Hij is een journalist en verslaggever die de lokale politiek goed volgt en wekelijks hierover schrijft in de Nunspeet huis-aan-huis.