Wilddagen Vierhouten culinair feest

VIERHOUTEN Negen horecagelegenheden in Vierhouten zullen weer alles uit de kast halen als op zaterdag 3 en zondag 4 oktober de Wilddagen worden gehouden. Het mooie dorp zal weer voor even het culinaire evenement van de Veluwe worden. Duizenden bezoekers komen elk jaar weer af op deze gezellige en culinaire dagen. Het evenement zal nu voor de zestiende keer worden gehouden. De Wilddagen in Vierhouten markeren het begin van het wildseizoen en vormen daarbij hét openingsfeest. Onder het motto: 't Rondje Vierhouten daar draait het om' zullen in de straten rondom tal van stands worden opgesteld en veel activiteiten plaatsvinden.

Op zaterdag 3 oktober om 13.00 uur worden de Wilddagen feestelijk en traditioneel geopend met de jachthoornblazers. Op beide dagen is er een Proeverij en Beleverij, oude ambachtenplein en demonstraties.

De Proeverij; Georganiseerd door de deelnemende horecabedrijven, biedt de mogelijkheid om te genieten van een hapje (wild) en een drankje. Tijdens de Wilddagen kunnen bezoekers zogenaamde, rondjes' kopen (kas en pin) bij de kassa's waarmee de hapjes en drankjes kunnen worden betaald. En op diverse buitenlocaties bij de hotels en restaurants zal de muzikale omlijsting door diverse bands verzorgd worden.

De Beleverij; Aan de Ganzenakkers en de Tongerense weg is de beleverij. Deze markt zal een grote diversiteit kennen van (streek) producten om mee naar huis te nemen, souvenirs, geweien en vachten, leuke snuisterijen, fudge, kaas en andere lekkernijen.

De ambachtenmarkt; Tijdens de Wilddagen zullen dit jaar ook diverse ambachten worden gedemonstreerd, zoals smederij, boekdrukker, etser, pottenbakker, tingieter. Deze markt wordt gehouden bij Hotel Vierhouten.

Demonstraties; Dit jaar gaan we voor totaal andere en verrassende demonstraties. De ganzendrijver laat met zijn herdershonden en ganzen een staaltje vakmanschap zien. De Veluwehunt Slipjacht is een ware lust voor het oog. Vurige paarden, enthousiaste honden en prachtige ruiters en amazones geven een wel heel bijzondere demonstratie. Beide demonstraties ziet u op het demoveld tegenover autobedrijf Bertus Foppen.

Kids Playground;

De organisatoren van de Wilddagen hebben naast alle culinaire activiteiten ook gezorgd voor vermaak. Zo is er voor de kinderen, naast het pannenkoekenhuis, de Kids Playground (of wel kinderspeelplaats), met mogelijkheid rond te draaien in een draaimolen of lekker te ravotten op het springkussen. De kinderen kunnen ook ezel rijden, de ezeltjes van De Koperen Ezel uit Emst lopen in de buurt van de Spar.

Vervoer; Omdat het traditioneel op de Wilddagen een drukte van belang is wordt bezoekers aangeraden zoveel mogelijk per fiets naar Vierhouten te komen. Daarvoor worden (gratis) fietsenstallingen ingericht. Voor de automobilist zijn er parkeerruimtes ingericht (parkeren € 5,00). Op beide dagen zal het dorp om 12.00 uur worden afgesloten voor het verkeer. Borden verwijzen naar de parkeerruimtes. VTS biedt zondag zijn bus aan voor vervoer tussen Nunspeet en Vierhouten.

De aanbieders;

De Wilddagen, het culinaire evenement van de Veluwe, wordt aangeboden door: Restaurant de Boerenschuur, Hotel Pension Vierhouten, Restaurant Klavertje Vier, Cafetaria 4-Houten, Hotel restaurant de Vossenberg, Hotel de Malle Jan, Restaurant The Novice, Restaurant Tante Sjaan, en Pannenkoekenhuis de Boswachter.

Al deze ondernemers met hun medewerkers zullen zich ten volle inzetten om de bezoekers van de Wilddagen te laten smullen en te laten genieten van een sfeervolle en gezellig culinair feest.