• De Beeldentuin
  • De Beeldentuin

Woodcarvers beeldhouwen Nachtwacht met kettingzaag

GARDEREN Bij de Beeldentuin in Garderen zijn dinsdag tien woodcarvers aan de slag gegaan. Met een kettingzaag beeldhouwen ze de Nachtwacht en tot en met 14 juli geven de woodcarvers live demonstraties. 

Alle deelnemers hebben een arsenaal aan kettingzagen met zaagbladen variërend van 20 centimeter tot wel anderhalve meter. De kettingzaagartiesten maakten eerder al verschillende figuren van hout die de Nachtwacht zo bekend maken. Van 10 tot en met 14 juli maken ze de klus af en is de Nachtwacht in hout in volle glorie te bewonderen bij de Beeldentuin.

NACHTWACHT Voor de Nachtwacht is gekozen vanwege het thema van 't Veluws Zandsculpturenfestijn: Hollandse Meesters. Alle houten sculpturen zijn het hele jaar te bekijken, ook nog na zaterdag 27 oktober, de dag dat 't Veluws Zandsculpturenfestijn haar deuren sluit.

DEMONSTRATIES De woodcarving demonstraties bij de Beeldentuin zijn gratis toegankelijk. De Beeldentuin is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag is het park gesloten. Voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn wordt wel entree gevraagd.

Meer informatie is te vinden op www.debeeldentuin.nl of op www.zandsculpturen.nl