• Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek

Zomermarkt als altijd druk bezocht

UDDEL Druk is het altijd op de jaarlijkse Zomermarkt in Uddel. Juist omdat de markt maar één keer plaatsvindt (op de laatste dinsdag van juli) komen heel veel oud-Uddelsen terug naar hun geboortedorp. Overdag maar ook 's avonds zoekt men elkaar op tussen de kramen of op de terrasjes.

Er was weer een uitgebreid assortiment aan artikelen. De plaatselijke bakkers en slagers hadden het druk net als de bekende visboer. De verenigingen deden hun uiterste best om met spel en activiteit hun kas te spekken. En dat lukte aardig. De kleedjesmarkt was dit jaar heel erg groot en was daarom verplaatst naar het terrein van de kerk. Daar werd ondanks de warmte toch veel handel gedreven door jong en oud. In de kerk zelf was er veel belangstelling voor muziek en samenzang. Op gezette tijden werd er op het kerkorgel gespeeld en gasten konden zelf ook meedoen. Voor kinderen was er van alles te doen, ze kwamen ogen tekort om alles te bekijken en renden van het een naar het ander om maar overal aan mee te kunnen doen.

Voor de verenigingen van de SCU hing er een grauwsluier over hun deelname. Aart de Ruiter, bestuurslid en duizendpoot in het dorpshuis, was de dag ervoor plotseling overleden, hij werd op de markt gemist. Bloaskapel Bi'je Betoetert speelde uit respect geen muziek tijdens de markt. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van 2018.