• Eric Kroes
  • Eric Kroes

Degradatie bijna onvermijdelijk voor Vierhouten

VIERHOUTEN Na een aantal afgelaste wedstrijden vanwege een onbespeelbaar veld, heeft Vierhouten zaterdag weer op eigen veld een competitiewedstrijd gespeeld. SV Otterlo was de tegenstander en dat betekende een strijd tussen de rode lantaarndrager, Vierhouten'82 en de nummer voorlaatst, SV Otterlo. De winst ging met ruime cijfers naar de bezoekers, waardoor de situatie van hekkensluiter Vierhouten'82 nog uitzichtlozer is geworden.

Eric Kroes

Vierhouten'82 had het vooral aan zichzelf te wijten dat ze geen vervolg kon geven aan het succesvolle optreden tegen het Ermelose EFC'58. Zeker aan het begin van de wedstrijd. Ondanks de snelle achterstand wist de thuisclub binnen tien minuten drie goede kansen te creëren.

Echter de inzetten van Joeri Kaal, Niels Reezigt en Stéfan Bouw waren niet voldoende om doelman Van Dam te passeren. Met twee stijlvolle reddingen in de hoek en een katachtige reflex hield de doelman de nul voor Otterlo. Het eerste gevaar van Otterlose zijde werd door Vierhouter doelman Davey Visch niet juist ingeschat. Hoewel de 16-jarige doelman als eerste bij de bal was, werkte hij de bal ongelukkig richting een tegenstander. Wesley van de Brink zag vanaf ruim 30 meter dat zijn bal op maat moest zijn, om deze over de uitgekomen doelman in het doel te laten ploffen, 0-1.

De altijd en overal scorende aanvoerder van SV Otterlo, Laurens Foekens, kreeg diverse grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Echter zijn vizier stond in de eerste helft niet op scherp. In de combinatie met rechtsbuiten Rik Verschuur was de aanvoerder meer succesvol na 25 minuten spelen. Verschuur maakte de 1-2 met zijn aanvoerder en schoot Otterlo droogjes op 0-2. Vierhouten knokte voor wat het waard was, maar kon in de omschakeling Otterlo niet bijhouden.

KINDERSPEL Na rust kreeg Otterlo de 0-3 bijna cadeau nadat iedereen de bal miste bij een hoekschop, waarna Laurens Foekens alleen nog de bal bij de tweede paal in het net hoefde te schuiven. Kinderspel voor het fenomeen van Otterlo, 0-3. Hierna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar omdat Vierhouten bleef vechten leek het nog spannend. Een bal tegen de paal van Niels Reezigt had beter verdiend, maar dat geluk mocht Vierhouten deze middag niet hebben. De uitslag ging uiteindelijk nog naar 0-5, eerst via Evan Theunissen in de 63e minuut. Foekens bracht 7 minuten voor tijd zijn gemiddelde nog even omhoog door de laatste treffer te laten noteren.

REACTIE Trainer Gerrit Visch van Vierhouten'82 weet dat het heel moeilijk wordt met geblesseerde en geschorste spelers.

Visch in een reactie over de wedstrijd: ,,Die kansen hadden ons terug in de wedstrijd kunnen brengen. Nu is het achter de feiten aanlopen. Na rust werd ons plan om vol druk te zetten en de aansluittreffer te maken al na vier minuten de grond ingeboord. Daarna is het geloof binnen ons elftal op een goed resultaat weg. Dan weet je dat het over is voor deze wedstrijd. Otterlo heeft meer kwaliteiten dan ons en dat hebben zij goed laten zien."

foto Niels Reezigt, geheel rechts, legt aan voor een treffer voor Vierhouten'82 maar treft de buitenkant van de paal tegen Otterlo.