• Eén van de spaarzame aanvallen van Elspeet. Echter de doelman van Victoria'90 is eerder bij de bal dan spits Niels van de Steeg.

    Eric Kroes

Drie komende wedstrijden cruciaal voor vv Elspeet

ELSPEET Voor vv Elspeet is het uitduel met het Lelystadse Victoria'90 uitgelopen op een hevige teleurstelling. In het druilerige Lelystad moest Elspeet lijdzaam toezien dat Victoria'90 het betere elftal had. Klassenverschil mag er zijn, wat echter opviel was dat de thuisclub veel beter was voorbereid op het extreem gladde veld, simpelweg door beter toegerust schoeisel.

Eric Kroes

Die omstandigheden speelden Elspeet de eerste tien minuten zoveel parten dat het al tegen een 2-0 achterstand stond aan te kijken. Glibberend en glijdend gingen diverse spelers onderuit op de kletsnatte en spekgladde kleibodem van de voormalige Zuiderzee. De eerste treffer werd na een glijpartij goed uitgespeeld en de tweede treffer was een onwaarschijnlijk mooie treffer van Aimane Ahariz, die in de bovenhoek plofte. Elspeet probeerde in de eerste helft nog wel wat terug te doen maar kwam telkens in de problemen bij het spelen van de eindpass.

GENADELOOS In de tweede helft leek Elspeet iets beter te gaan spelen maar sloeg de thuisclub genadeloos toe. Met een geslaagde counter werd het zomaar 3-0 in de 67e minuut en Elspeet was geknakt. Dat bleek ook uit de aanval die werd uitgespeeld en afgerond door Aimane Ahariz, 4-0. Victoria scoorde nog twee keer.

NIET OPGEVEN Aanvoerder van Elspeet, Colin Pluim, was natuurlijk teleurgesteld en baalde van de zoveelste nederlaag. Pluim: ,,Maar we geven zeker de moed niet op. Zolang er mogelijkheden zijn zullen we nooit opgeven en we krijgen de wedstrijden nog tegen de drie teams die  net boven ons staan. We zullen er alles aan doen om rechtstreekse degradatie te ontkomen.."

Elspeet mag aankomende zaterdag opnieuw aan de bak als nummer voorlaatst Barneveld op bezoek komt in Elspeet, aanvang: 14.30 uur.