• Joeri Kaal ziet, al glijdend, zijn inzet langs de doelman van DVV gaan, maar ook dat de bal via de binnenkant van de paal niet in het doel beland.

    Eric Kroes

DVV slimmer dan Vierhouten'82

VIERHOUTEN In de wedstrijd tussen Vierhouten'82 en DVV uit Duiven waren vooraf de statistieken in evenwicht. Beiden haalden zes punten uit vijf wedstrijden. Het evenwicht in de wedstrijd was niet veel anders met één uitzondering, dat was Dennis Aerts van DVV.

Eric Kroes

De opening was voor Vierhouten'82 dat fanatiek begon met twee uitstekende aanvallen die echter slordig werden afgerond door de thuisclub. DVV beschikte over een paar uitstekende spelers die uitgekiend speelden. Vooral in de counter was de ervaring van het spelerstrio, Dennis Aerts, Wouter Jansen en Daan van de Ven, zichtbaar. Zij speelden bij de omschakeling van verdedigen naar aanvallen een beslissende rol in deze wedstrijd. Bij het eerste doelpunt werd met drie passes Dennis Aerts bereikt die behendig de 0-1 liet aantekenen na een half uurtje voetballen. Vlak daarvoor moest verdediger Melvin den Herder even het veld verlaten voor behandeling van een blessure. Hij voerde voor Vierhouten'82 een verdedigende actie uit door middel van een flinke sliding. Het resultaat was balwinst maar ook een duim die dubbel onder zijn lichaam belandde tijdens deze actie. Na enkele minuten verzorging verscheen de verdediger weer in het veld, maar hij hield behoorlijk last van deze blessure.

TREKKER OVERHALEN In de rust werd Melvin den Herder vervangen om de schade niet nog groter te laten worden. Hiermee werd indirect ook de definitieve ondergang van Vierhouten'82 ingeluid. Hoewel Vierhouten'82 nog een uitstekende kans op de gelijkmaker kreeg. Mitchel Spin bediende Joeri Kaal bij de eerste paal maar zijn inzet belandde via de binnenkant van de paal niet in het doel. Vierhouten zette steeds meer druk naar voren, maar deze tactiek paste precies in het straatje van DVV. Met twee genadeloze counters in de laatste vijf minuten voor rust sloeg de ploeg uit Duiven toe. En de altijd en overal scorende Dennis Aerts trok ook tweemaal de spreekwoordelijke trekker over.

Na rust probeerde Vierhouten'82 met man en macht de aansluittreffer te maken. Precies op het moment dat niemand bij Vierhouten'82 nog in een goed eindresultaat geloofde, wist Mitchel Spin, de buiten de zestienmeter wachtende, Gerben Tissingh aan te spelen. De middenvelder van Vierhouten'82 haalde onberispelijk uit en zag zijn schot in de bovenhoek verdwijnen. Verder kwam Vierhouten'82 niet meer en droop na af met een 1-3 nederlaag. Trainer Jan den Herder: ,,We kunnen hier kort over zijn. Als je collectief zo slecht speelt en ook nog eens uit de organisatie gaat lopen dan is het vragen om een nederlaag. Zeker als de tegenstander een zeer goede spits heeft!"

Zaterdag: EFC'58-Vierhouten'82, 14.30 uur.