• Doelman Rick Beelen stopt een inzet van de voor in beeld staande Kevin Jansen.

    Eric Kroes

Eenvoudige winst voor Prins Bernhard

VIERHOUTEN/UDDEL Een heuse derby afgelopen zaterdag tussen Vierhouten en Uddel. De bezoekers, Prins Bernhard uit Uddel, gingen uiteindelijk met de winst naar huis, Vierhouten teleurgesteld achterlatend. Vierhouten'82 wilde graag een volgende overwinning bijschrijven en probeerde mee te voetballen. Dat lukte niet eens zo slecht maar voorin ontbrak het aan echte stootkracht waardoor meerdere doelpunten uitbleven.

Eric Kroes

Beide selecties waren verre van voltallig. Prins Bernhard moest onder andere haar aanvoerder missen wegens een blessure. Vierhouten'82 kan ook niet elke week over dezelfde selectie beschikken in verband met spelers die ook weleens op zaterdag moeten werken of in het buitenland vertoeven voor hun werk.

Al met al ging de wedstrijd prima van start met Prins Bernhard als bovenliggende partij en Vierhouten stug verdedigend. De eerste treffer viel voor Prins Bernhard door Julian Hop die attent reageerde op een onverwachte kans. Vierhouten'82 wist de schade verder beperkt te houden tot één minuut voor rust. Dick van Rhee maakte zijn naam als doelpuntenmaker weer eens waar, 0-2.

MENTALE TIK Prins Bernhard trainer Raimond Vos liep dan ook met een glimlach op zijn gezicht richting de theepauze.

Vos: ,,Zulke treffers zijn extra lekker voor ons team en dan ga je lekker de rust in." Vierhouten trainer Jan den Herder zag daarentegen veel van zijn spelers met het hoofd naar beneden naar de kleedkamer lopen.

Hoewel ze daar werden opgepept was het resultaat in de eerste tien minuten van de tweede helft doorslaggevend voor de wedstrijd. Prins Bernhard maakte via spits Laurens Wajer al heel snel de 0-3.

Gerben Tissingh zorgde via een van richting verandert afstandsschot ook binnen een paar minuten voor de broodnodig hoop door Vierhouten op 1-3 te schieten. De spanning op meer was trouwens ook weer twee minuten later geheel weg door de snelle 1-4 via Reinier Schouten. Dat bleek de genadeslag te zijn voor Vierhouten en genoeg voor Prins Bernhard om de wedstrijd niet meer uit handen te geven.

Sporadisch werd Vierhouten nog gevaarlijk en Prins Bernhard speelde zo relaxed dat het ook te relaxed met de verder scoringskansen omging. Aanstaande zaterdag zijn geen competitiewedstrijden.

Prins Bernhard ontvangt op 29 oktober IJsselstreek uit Deventer. Vierhouten mag naar Almen, de winnaar van dit duel gaat afstand doen van de rode lantaarn.