• Wichert, links en Gerwin gaan ervoor. De wandeltocht begint met de schaapskudde.

    Eric Kroes

Eerste Schapendriftrun in aantocht

ELSPEET De Schapendriftrun is een nieuw hardloopevenement voor Elspeet en wijde omgeving. De eerste editie vindt plaats op 25 maart en wordt vooraf gegaan door loopclinics waaraan iedere loper kan deelnemen. Dit alles wordt georganiseerd om het Muskathlon project van Elspeter Wichert Stoffer, die dit najaar voor Compassion een marathon gaat lopen in Indonesië, te ondersteunen.

Eric Kroes

Om het gewenste bedrag hiervoor bij elkaar te halen hebben diverse Elspeters onder andere de Schapendriftrun georganiseerd. Deze vindt plaats op zaterdag 25 maart (kijk voor alle informatie op www.schapendriftrun.nl) en heeft een unieke locatie en daarnaast als hoofdsponsor de plaatselijke RegioBank.

LOOPCLINICS De loopclinics worden voor zowel starters als gevorderden gegeven, waardoor iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau kan hardlopen. Gerwin van Triest is een zeer ervaren hardloper en verzorgt deze clinics. Er zijn acht clinics. Belangstellenden kunnen deelnemen aan het evenement voor de afstanden 3.5, 5 of 10 km.

Van Triest: ,,We hebben inmiddels al zo'n 25 aanmeldingen voor de clinics en zijn daarom bezig om meerdere groepen te vormen. Zo kunnen we nog meer deelnemers clinics aanbieden. Als je wilt leren hardlopen of je trainingen wil verbeteren, dan is dit je kans. Al het geld gaat rechtstreeks naar het goede doel."

WANDELTOCHT Voor de niet hardlopers wordt een natuurwandeltocht georganiseerd. Deze wandeltocht is onder leiding van Hans Vlijm, die de deelnemers meeneemt de natuur in en onderweg interessante plekken zal aanwijzen en er over zal vertellen. De wandeltocht begint omstreeks 09.00 uur vanaf de Schapendrift, als de Elspeter schaapskude met Christien Mouw richting de heide vertrekt. Het eerste stukje kan waarschijnlijk samen met de kudde worden gelopen.

UJNIEK Bijna alles is uniek aan deze run want de locatie is uniek, net als het parcours en ook de start en finish. Deze liggen direct grenzend aan het grote en unieke Veluwse natuurgebied met bos en heide. De uitgezette looproutes gaan niet door mul zand, maar over asfalt, beton, schelpen en goed begaanbare onverharde paden. Ondanks het ruige natuurgebied zijn de routes vrij vlak.

INSCHRIJVEN De betaling en inschrijving zijn geheel digitaal en vooraf te regelen via de website van de run. Daarnaast krijgt iedere deelnemer via een chip op het startnummer een automatische tijdwaarneming van zijn afstand. De uitslagen zijn na afloop via de website vrijwel direct weer af te lezen.

Het evenement begint op de Schapendrift te Elspeet met om 9.00 uur: Wandeltocht 1½ uur met gids, 10.00 uur: Hardlopen 3½ km (startersparcours clinicdeelnemers), 10.00 uur: Hardlopen 5 km, 10.40 uur: Kidsrun 1 km, 11.00 uur: Hardlopen 10 km.

Voor alle afstanden zijn meerdere prijzen in de vorm van medailles beschikbaar.