• In de stromende regen ziet Arjen Koetsier (nr.4) zijn inzet bij de eerste paal langs doelman Joey Visch in het net verdwijnen.

    Eric Kroes

Eerste winst voor Prins Bernhard

UDDEL/VIERHOUTEN Prins Bernhard speelde in de derby tegen Vierhouten'82 aanvankelijk een matige wedstrijd die een ruststand kende van 1-1. In de tweede helft trokken de Uddelnaren toch aan het langste eind en daarmee werd een eerste competitieoverwinning een feit.

Eric Kroes

De wedstrijd begon met een afgekeurde treffer in de 2e minuut voor Prins Bernhard met een buitenspel doelpunt van Julian Hop. Daarna ging het tweemaal mis in de verdediging van Prins Bernhard door slordig opbouwend spel. De eerste overname van Vierhouten'82 resulteerde in een doelpunt van Stefan Bouw die loepzuiver raak mikte, 0-1. De tweede kans schoot Jim Vissenberg net voorlangs waardoor de 0-2 niet genoteerd kon worden.

Vierhouten'82 trainer, Jan den Herder: ,,Het ontbreekt aan vertrouwen na de 0-1 om gelijk door te drukken, maar dat gaat wel komen hoor!" Prins Bernhard leek wakker geschud en nam de regie langzamerhand over en dat resulteerde nog in kansen voor Freek Ruitenberg en aanvoerder Arjen Koetsier die beiden net doel misten. De laatste corner voor Prins Bernhard leverde de gelijkmaker op. Julian Hop gaf het laatste tikje na een scrimmage.

De tweede helft begon rustig. De gebroeders Arjen en Martijn Koetsier trokken in de zestigste minuut naar voren bij een stilstaande situatie, vanuit de verdedigingslinie. Aanvoerder Arjen maakte bij de eerste paal een mooie voetbeweging waardoor de bal in de korte hoek verdween, net buiten bereik van doelman Joey Visch, 2-1. Hierna moest Vierhouten meer risico gaan nemen en Prins Bernhard kreeg meer ruimte om te counteren.

In de laatste minuten wist ook Vierhouten nog twee kansen te creëren maar de bal wilde er niet meer in voor Vierhouten, zo bleef de overwinning in Uddel. Voor trainer Remco van de Kamp van Prins Bernhard was het duidelijk dat Prins Bernhard te lang had gewacht met het beslissen van de wedstrijd. Van de Kamp: ,,We speelden vandaag niet onze beste wedstrijd maar we hebben wel gewonnen. In de eerste helft liep het stroef maar de tweede helft hebben we ons goed hersteld en na de voorsprong hebben we verzuimd om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Belangrijke pot gewonnen en dat moet vertrouwen geven."

Zaterdag speelt Vierhouten'82 om 15.00 uu rthuis tegen Harskamp en Prins Bernhar mag op bezoek bij DVV in Duiven.