• Het gevecht om de bal werd te vaak door Elspeet verloren.

    Henk Hutten
  • Goed verdedigd

    tvbloeme
  • Gevecht om de bal

    tvbloeme

Elspeet blijft puntloos in klasse 3B

ELSPEET In het treffen tussen Rood Wit '58 en vv Elspeet waren de twee teams soms aan elkaar gewaagd. De persoonlijke fouten bij vv Elspeet en de koelbloedigheid van Rood Wit brachten uiteindelijk de 3-1 eindstand op het scorebord. Hiermee heeft vv Elspeet nog steeds de rode lantaarn in handen met nul punten, samen met vv Hulshorst dat ook promoveerde.

Eric Kroes

Niet alleen de fouten en koelbloedigheid gaven de doorslag volgens Elspeet trainer Jan de Ruiter. Soms zag hij ook dat zijn elftal net niet slim genoeg acteerde om druk te houden op de tegenstander. Jan de Ruiter: ,,Als we druk gaan zetten zullen we allemaal de dichtstbijzijnde tegenstander moeten oppakken. Daarnaast zullen we de weg naar de vrije man moeten afsluiten. In het begin ging dit goed maar hoe verder de wedstrijd vorderde lukte het ons niet meer voldoende."

Elspeet hield eerst goed stand in het treffen met Rood Wit en pas na de theepauze kwamen de doelpunten. Gelijk na rust en nog geen kwartier later maakte de Rood Wit aanvaller twee doelpunten. Elspeet leek opnieuw verslagen maar kwam toch nog terug in de wedstrijd. De aanval werd versterkt met Ryan Schouten en de jeugdige Jan van den Hoorn. Laatstgenoemde wist zijn competitiedebuut met een doelpunt te bekronen. Daarna speelde Elspeet vol voor de gelijkmaker en daar was een paar maal dichtbij. Ook Rood Wit kreeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. In de eindfase kon het nog alle kanten op maar de man van de wedstrijd, Marcel van Nieuwenhuizen bracht Rood Wit met een derde treffer in veilige haven. Jan de Ruiter: ,,We zullen zeker nog een stapje moeten maken om punten te pakken maar daar zullen we aan blijven werken."