• Doelman Levi van de Steeg hield Elspeet een paar maal nog in de race voor een goed resultaat, zoals hier door Bart de Zwaan van scoren af te houden.

    Eric Kroes
  • Colin Pluim, links, Jasper Kok, Jordi van der Zande en Bart van Wincoop verlaten het veld teleurgesteld nadat Elspeet is gedegradeerd naar de 4e klasse.

    Eric Kroes

Elspeet definitief onderuit

ELSPEET Het was erop of eronder voor Elspeet in de gemeentelijke derby tegen Hulshorst. Elspeet moest winnen en dan hopen dat Stroe zou verliezen bij de kersverse kampioen Unicum Lelystad. Stroe verloor weliswaar nipt maar Elspeet wist zelf niet te winnen dus Elspeet degradeert en speelt volgend seizoen weer de vierde klasse.

Eric Kroes

Hulshorst had zich al veilig gespeeld en kon vrijuit voetballen. Het was zelfs zo dat ze theoretisch, door een geweldige derde periode, nog een periodetitel konden winnen als de concurrentie zou verliezen. Echter niemand bij Hulshorst rekende hierop en dat kwam ook niet uit.

Elspeet kwam de eerste twintig minuten niet uit de verf. Hulshorst bepaalde het spel en was wel scherp waar Elspeet als los zand speelde. De eerste treffer kwam op naam van de 17-jarige Brandon Akolade. Deze sterke jongeman troefde Bart van Wincoop puur op inzet af en liet met een bekeken schuiver doelman Levi van de Steeg kansloos. Elspeet kon geen vat krijgen op het spel en liep vooral in de eerste helft achter de feiten aan. Bart de Zwaan van Hulshorst had zomaar de 0-2 kunnen aantekenen, echter Levi van de Steeg werd de winnaar in het één-op-één duel.

Elspeets eerste goede aanval werd afgerond door Colin Pluim, zijn kopbal werd door Thijs Menges nog net over de lat gewerkt met de vingertoppen. Ook Ryan Schouten kopte nog een keer op het doel en opnieuw Menges die redding bracht in eerste instantie, maar ook in tweede instantie toen Mark Spijkerboer de rebound wilde benutten. Net voor rust kwam de genadeklap dan eigenlijk als Krijn Eckhardt de 0-2 geheel vrijstaand mag binnenwerken. Elspeet trainer Jan de Ruiter speelde daarna alles of niets met twee centrumspitsen in de tweede helft. Het leverde Elspeet zowaar de aansluittreffer op via Ryan Schouten. Elspeet kreeg weer moed, maar die werd door Hulshorst binnen vijf minuten de grond in geboord door een derde en beslissende treffer.

Trainer Jan de Ruiter: ,,We hebben het vandaag niet verloren, maar eigenlijk al in de eerste seizoenshelft. In de tweede seizoenshelft was het vaak met pieken en dalen wat prestaties betreft. Het bleek niet genoeg om te handhaven. We hebben gestreden maar dat was dus niet genoeg!"