• Met de juiste inzet en goed spel werd de bekerfinale gewonnen.

    Eric Kroes

Elspeet JO17-1 pakt KNVB-beker

ELSPEET In Oene mochten de jongste leeftijdsklassen aantreden tijdens de KNVB Bekerfinaledag. En in Zeewolde moest het afgelopen zaterdag gebeuren voor de oudere jeugdelftallen. VV Elspeet had maar liefst twee ijzers in het vuur. Elspeet JO17-1 heeft door een winstpartij tegen Swift '64 JO17-1 de finale gewonnen. JO9-1 werd tweede.

Eric Kroes

Elspeet was direct vanaf de aftrap beter en zette deze lijn door in de gehele wedstrijd. Het was daarom de gehele eerste helft wachten op een voorsprong van Elspeet. Diverse kansen werden niet benut en het was maar goed dat doelman Levi van de Steeg zijn vorm ook weet vast te houden. Het eerste schot op doel werd dan ook knap onschadelijk gemaakt. Via een inworp, die slim door Stefan van de Ridder werd doorgekopt, scoorde aanvoerder Erwin van Leeuwen na 38 minuten.

Ook in de tweede helft was Elspeet veel beter dan de tegenstander. David Bleijenberg maakte tweemaal een niet te missen kans af via assists van Boaz Prins en Robert van Asselt. Swift geloofde er niet meer in en Erwin van Leeuwen rondde een geweldige voorzet van Roy van Overbeek, tien minuten voor het eindsignaal, af. Zo won het uiteindelijk met ruime cijfers: 0-4. De meegereisde supporters die voor een geweldige sfeer zorgden, waren zo getuige van het welverdiende feest dat de mannen van trainer Jan de Vos hielden.

Afgelopen zaterdag waren ook de KNVB Bekerfinale dagen in Oene voor de jongste leeftijdsklassen. Op sportpark de Hoge Kamp in Oene speelde Elspeet JO9-1 zijn bekerfinale tegen SDOL JO9-1. De ploeg uit Luttenberg nam in de eerste helft een 3-1 voorsprong maar Elspeet kwam heel knap nog voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft viel er nog een doelpunt voor SDOL JO9-1 en zo verloren de zwart-witten de finale met 4-3.