• Colin Pluim, nr 10, weet het al dat hij heeft gescoord voor Elspeet in Sint Agatha.

    Eric Kroes

Elspeet op weg naar derde klasse

ELSPEET In haar laatste kans om promotie te bereiken moest vv Elspeet het in het eerste duel opnemen tegen VCA uit Sint Agatha. Na bijna anderhalf uur reizen mocht Elspeet ook nog anderhalf uur voetballen. De eerste wedstrijd verliep voor de selectie van Elspeet niet helemaal zoals gehoopt. Toch wist Elspeet wel een overwinning uit het vuur te slepen. Het was met 0-1 een magere overwinning voor de Elspeters. Gezien het spelbeeld in de tweede helft zeker verdiend, maar Elspeet is er nog lang niet. VCA heeft een paar wapens waarop Elspeet met name in de eerste helft het antwoord schuldig moest blijven.

Eric Kroes

Elspeet-trainer Jan de Ruiter en zijn voetballers zijn er zeker nog niet gerust op, maar de eerste tik is uitgedeeld. Jan de Ruiter: ,,De strijd is nog zeker niet gestreden, want we hebben nagelaten om in het laatste half uur de voorsprong verder uit te breiden. Wel is het fijn dat we gewonnen hebben en thuis kunnen we het nu afmaken." VCA is een kleine vereniging uit het dorpje Sint Agatha. Dat ligt pal aan de Maas in de gemeente Cuijk en dus provincie Noord-Brabant. VCA heeft net als Elspeet een periodetitel gewonnen en daarom krijgen ze tegen elkaar een kans op promotie naar de derde klasse. In de eerste wedstrijd mocht Elspeet op bezoek naar het Brabantse land samen met haar supporters.

EXTRA DRINKPAUZE De snikhete omstandigheden waren natuurlijk voor beide elftallen lastig. Echter de scheidsrechter van dienst van deze voetbalwedstrijd, de heer Brandenbarg, besloot nog tweemaal een extra drinkpauze in te lassen. De thuisclub begon beter aan het duel dan Elspeet want de eerste mogelijkheden waren voor VCA en dat breidde zich in de eerste helft uit naar zeker vijf doelrijpe kansen. Doelman Herald Hop ranselde tweemaal een schot uit de korte hoek en in een persoonlijk duel dwong de goalie de aanvaller zo ver naar buiten dat deze de balcontrole verloor. Elspeet kreeg de grootste kans op een doelpunt in de eerste helft via een vlekkeloze voorzet vanaf de rechterflank, daar schoot Niels van de Steeg vanaf een meter of acht zomaar hoog over het doel van doelman Jan van Es. Verder zag doelman Van Es nog een schot van Robin Smink rakelings over het doel gaan. Net als een kopbal van Bart van Wincoop.

RODE KAART Na de theepauze voerde Elspeet haar taken wat beter uit en kon het VCA onder meer druk zetten. Het pressiespel werd beloond via een hoekschop van Patrick van den Hoorn. Daarbij liet Niels van de Steeg de bal bij de eerste paal onberoerd waardoor deze voor de voeten viel van Elspeet aanvoerder Colin Pluim. De veel scorende middenvelder prikte met rechts ineens de bal langs doelman Jan van Es. Niet lang daarna ontving Niek van Hout zijn tweede gele kaart voor een handsbal. Na deze rode kaart ging Elspeet meer druk zetten en daarbij moest VCA steeds verder achteruit.

Het was aan het slordige spel van Elspeet te wijten dat de score niet verder werd opgevoerd. Echter doelman Jan van Es, die eigenlijk oud-doelman is en tegenwoordig als veldspeler acteert, keepte de wedstrijd van zijn leven. Met een paar sublieme reddingen hield hij zijn elftal nog in de race. Scheidsrechter Brandenbarg, die opviel door zijn goede fluiten en uitstekende communicatie met de spelers, floot na vijf minuten extra spel af.

Zaterdag mag Elspeet thuis om 15.00 uur het karwei afmaken op sportpark ´Op de heide´.