• Esther van der Horst van PLUS van der Horst en penningmeester Hesse Hoeksma van TV Elspeet zijn blij met de samenwerking.

    Eric Kroes

Elspeet open is tennisfeest

ELSPEET Het PLUS Elspeet Open wordt dit jaar voor de 26ste keer gehouden en wel van maandag 24 september tot en met 6 oktober. Ook dit jaar wordt dit open tennistoernooi (niveau 6 en 7) door de Elspeet Open commissie van TV Elspeet georganiseerd en als hoofdsponsor ondersteund door supermarkt PLUS van der Horst.

Volgens penningmeester Hesse Hoeksma van TV Elspeet en PLUS van der Horst zijn beide partijen positief over de samenwerking die ervoor zorgt dat TV Elspeet dit unieke tennisfeest in de regio kan blijven organiseren. Naast het PLUS Elspeet Open ondersteunt PLUS van der Horst ook andere activiteiten van TV Elspeet, zoals de Bosloop in januari 2019. TV Elspeet is erg blij met de blijvende ondersteuning van Plus van der Horst en de subsponsors Kevelam Munthandel en Heineken en al haar andere, veelal lokale sponsoren. Al deze ondersteuning stelt TV Elspeet al meer dan dertig jaar in staat om gezellige tennisactiviteiten voor iedereen te organiseren.

TENNIS Tennis is een prachtige balsport, voor twee spelers, het zogenaamde enkelspel of voor vier spelers, het dubbelspel, waarbij een bal met een racket over een net wordt gespeeld. Het doel van het spel is om de bal zodanig te plaatsen dat de tegenstander deze niet meer kan terugspelen. Het mooie van tennis is dat je heel verschillend kunt spelen: je kunt heel snel spelen en hard slaan, maar het kan ook vertragend door de ballen met effect te slaan of, als niets meer werkt te denken: dan liever de lucht in! Het gaat er namelijk alleen maar om de bal over het net en tussen de lijnen te spelen. Hoe je dit doet maakt niet uit; als je tegenstander er voor de tweede stuit niet meer bij kan, dan het je het punt gewonnen.

VOOR IEDEREEN Tennis is een fysieke en mentale sport en kan door vrijwel iedereen tot op hoge leeftijd worden beoefend. Fysiek geeft de voldoening om zo hard mogelijk tegen een bal aan te slaan, maar eigenlijk is tennis een concentratiespel, waarin het de kunst is om je aandacht er bij elke bal volledig bij te hebben. De verschillende slagen waarmee je tegen de bal kunt slaan kun je bij Tennis Vereniging Elspeet oefenen onder begeleiding van een professionele trainer, Esther Logtenberg-van Asselt. Om beter te worden in het tactische en mentale gedeelte van het tennisspel, organiseert TV Elspeet het hele jaar door toernooien, clubkampioenschappen, een interne dubbel en enkel competitie en kan er worden deelgenomen aan de verschillende competities die door de KNLTB, Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, worden georganiseerd. Er zijn KNLTB competities in het voorjaar, zomer en het najaar. Op deze wijze kun je je niveau steeds verbeteren.

ACCOMMODATIE Het tennispark is schitterend gelegen aan de Uddelerweg tussen Elspeet en Uddel, naast de heide en aan de Veluwse bossen. Er zijn drie hard court banen, waarop het hele jaar getennist kan worden. Na afloop van het edele tennisspel kan je op het terras of in de kantine van TV Elspeet terecht voor een verfrissing. Hesse Hoeksma: ,,Bij TV Elspeet staat het plezier op en naast de baan voorop wij zijn een echte vereniging, die er letterlijk samen voor zorgt dat van maandag tot en met zaterdag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kan worden gespeeld. De leden verzorgen de kantinediensten, helpen mee met evenementen en het schoonhouden van de kantine en het tennispark. Onze leden komen voornamelijk uit Elspeet, maar ook uit Uddel, Speuld, Vierhouten en Nunspeet. Dit zorgt er ook voor dat we een regionale uitstraling hebben."

Daarnaast doen veel leden van TV Elspeet mee aan de toernooien van de diverse buurverenigingen. Ook de jeugdleden die uit Elspeet en Uddel komen zijn enthousiast over het tennisspel en doen mee met zowel het voorjaar als najaarscompetitie. Voor de jeugd organiseert TV Elspeet verschillende activiteiten, waaronder trainingen, toernooitjes en het ouder-kind toernooi. Ook wordt voor de jeugd regionale toernooitjes georganiseerd. TV Elspeet heeft de verschillende werkzaamheden ondergebracht in commissies, zoals de parkcommissie, de kantinecommissie, de toernooicommissie, de jeugdcommissie, de Elspeet Open commissie, de sponsorcommissie en de activiteitencommissie. De park- en kantinecommissie zorgen voor het beheer van park en kantine. De jeugdcommissie zorgt voor de huidige en nieuwe jeugdleden, de Elspeet Opencommissie, de toernooicommissie zorgen voor het organiseren van het Plus Elspeet Open en de overige toernooien, de sponsorcommissie zorgt voor de steun voor TV Elspeet bij deze huidige en nieuwe sponsoren en de activiteitencommissie zorgt door middel van het organiseren van activiteiten voor de aanwas van nieuwe leden. Hesse Hoeksma tot slot: ,,Met al deze mensen is TV Elspeet een prachtige tennisvereniging die al meer dan dertig jaar zorgt voor tennisplezier en gezelligheid!"

Meer op: www.tvelspeet.nl.