• De tweede treffer wordt op de voorgrond al gevierd door Mark Spijkerboer die de assist verzorgde voor Rick Mulder, op de achtergrond.

    Jan van Bijsteren

Elspeet staat op voorsprong

ELSPEET Voor Elspeet stond de thuiswedstrijd tegen sc Teuge op het programma. De belangen waren vooraf duidelijk. Teuge staat met 19 punten net boven de gevarenzone en wil daarin ook niet belanden. Elspeet heeft vooraf deze wedstrijd 14 punten en kan een overwinning goed gebruiken. Het eindresultaat na deze middag was eigenlijk voor beide elftallen niet bevredigend omdat de wedstrijd na ruim een half uur werd gestaakt in verband met een kuitblessure van scheidsrechter Van den Beld ondanks een voorsprong voor Elspeet.

Erik Kroes

Elspeet begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd en bracht met veel strijd Teuge in de defensieve stellingen. Teuge echter speelde zonder zelfvertrouwen en met weinig samenhang. Dat is wat Teuge-trainer Marcel Vink ook in deze wedstrijd niet voor elkaar kon krijgen met zijn selectie. Vink vindt dat ze bij Teuge een kwalitatief goede selectie hebben maar dat het scoren van doelpunten een probleem blijft. Jan de Ruiter, trainer van vv Elspeet, had zijn elftal wel tot op het bot gemotiveerd kunnen krijgen en dat betaalde zich al snel uit in een strafschop voor de thuisclub door een handsbal bij Teuge binnen de zestienmeterlijn. Colin Pluim haalde de trekker over en liet Elspeet juichen.

Teuge probeerde wel het initiatief over te nemen maar Elspeet was op haar hoede en verdedigde solide. Elspeet liet dikwijls de bal goed rondgaan in het elftal. Dat resulteerde in een tweede mogelijkheid via een voorzet van Ryan Schouten. De aanval erna liep via Mark Spijkerboer die een puike voorzet afleverde bij Rick Mulder. Mulder wist hier wel raad mee en zette Elspeet op een comfortabele 2-0 voorsprong.

BLESSURE Het scorebord stond op 2-0 en de klok op ruim dertig minuten waarna het noodlot toesloeg voor scheidsrechter Van den Beld. Een vervelende kuitblessure noopte deze scheidsrechter om zich te melden aan de zijlijn bij de verzorgster van vv Elspeet. Na een intensieve massage probeerde Van den Beld het opnieuw. Dat was helaas niet voor lange duur en in de 35e minuut werd de wedstrijd stilgelegd en na overleg definitief gestaakt. Inmiddels is tussen beide verenigingen en de KNVB besloten om de reststand van deze wedstrijd dinsdagavond 3 april om 20.15 uur te hervatten. Zaterdag 31 maart speelt Elspeet eerst de degradatiekraker in en tegen vv Stroe, aanvang 14.30 uur.