• Rick Mulder (nummer 13) kon het net in de eerste helft niet vinden maar verzorgde wel de assist voor het beslissende doelpunt van Elspeet.

    Eric Kroes

Elspeet van laatste plaats af

ELSPEET/HARDERWIJK Het treffen tussen Zwart-Wit'63 en vv Elspeet werd vooraf bestempeld als een duel dat wel eens veel treffers voor de thuisclub zou kunnen opleveren. Zeker gezien de eerste ontmoeting in Elspeet waar Zwart-Wit'63 met 0-6 won. Achteraf gezien blijkt dat statistieken geen garantie zijn op succes want vv Elspeet nam de volle buit uit Harderwijk mee naar huis.

Eric Kroes

De wedstrijd in Harderwijk werd door de thuisclub bestempeld als formaliteit omdat ze thuis nog geen nederlaag hadden hoeven incasseren. Daar was in de wedstrijd overigens niet veel van terug te vinden. Slordige opbouw en weinig creativiteit bij de thuisclub zorgde voor weinig vertier voor het publiek. Elspeet speelde goed compact en loerde op een goede omschakeling. Rick Mulder werd bediend met een goede steekpass maar vergat om doelman Richard van der Zwet te passeren met een schuiver recht op de doelman. Zwart-Wit'63 kreeg haar beste mogelijkheid via Fabian van Panhuis die doelman Herald Hop dwong tot een prima save.

Elspeet hield simpel stand en in de tweede helft was dat ook het geval. Een vrije trap voor Elspeet werd in eerste instantie nog verdedigd maar de tweede inzet van Rick Mulder was precies op maat voor de mee naar voren gekomen verdediger Bart van Wincoop. Met een uiterst geplaatst balletje verschalkte hij doelman Richard van der Zwet, 0-1. Daarna probeerde Zwart-Wit'63 de druk op te voeren met opportunistisch spel. Veelal lange ballen en bij balverlies daarna de tweede bal veroveren en zo door te voetballen. Veel leverde het niet op, ondanks een handvol hoekschoppen. Maurice van Plateringen kreeg een fraaie kopkans maar was niet doeltreffend voor Zwart-Wit'63. Een hoofdrol eiste de verdediger in de slotfase nog wel op door zijn tweede gele kaart te pakken. Elspeet vergat ondertussen om de wedstrijd te beslissen via een paar counters waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef voor Elspeet of de winst gepakt kon worden. Scheidsrechter Meijer (die de wedstrijd goed leidde) bracht verlossing met zijn laatste fluitsignaal.

Trainer van vv Elspeet, Jan de Ruiter, was natuurlijk blij met deze overwinning: ,,We hebben gespeeld naar onze mogelijkheden en vooral op het middenveld de slag gewonnen nadat we daar eerst niet strak genoeg in de dekking speelden. Het elftal heeft laten zien dat we hard moeten werken willen we punten binnenhalen." Deze arbeid hebben de spelers zelf moeten opbrengen en daar zijn ze in deze wedstrijd toch weer in geslaagd. Elspeet is van de laatste plaats af en dat geeft wellicht energie voor de rest van het seizoen. Zaterdag speelt Elspeet thuis tegen Otterlo om 15.00 uur.