• Jasper Kok neemt met een volley de 2-1 voor zijn rekening in de derby tegen vv Hulshorst.

    Eric Kroes

Elspeet verliest gemeentederby

ELSPEET De gemeentelijke derby van Nunspeet tussen vv Hulshorst en vv Elspeet werd gespeeld onder zeer koude omstandigheden. De temperatuur rond het vriespunt en een snijdende koude wind. Hulshorst liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en trok in deze wedstrijd terecht aan het langste eind. En Elspeet kwam van een koude kermis thuis en staat zomaar weer op de voorlaatste plaats omdat de naaste concurrenten wel puntjes pakten.

Eric Kroes

Vooraf had Elspeet te maken met diverse afwezigen door vakantie en blessures waardoor al vroeg duidelijk werd dat Elspeet een flinke klus te klaren had in Hulshorst. Dat werd door het elftal van Elspeet trainer Jan de Ruiter nog flink gecamoufleerd door de werklust. Daarbij liet Hulshorst ook sporadisch maar goed voetbal zien. De eerste helft was dan ook niet om aan te zien.

Hulshorst had veel moeite om het de debuterende doelman van Elspeet, Jorian de Ruiter, moeilijk te maken. Bij Elspeet was het armoe troef en de Hulshorst goalie werd helemaal niet op de proef gesteld met een schot tussen de palen van het doel. Dat Hulshorst toch met een voorsprong ging rusten was te danken aan Niels Meussen. De voorzet werd door de Elspeet verdediging buiten het zestienmetergebied gebracht. De afvallende bal werd een volley voor Meussen die diagonaal de verste hoek trof. Bij Elspeet ontbrak de overtuiging en kracht om Hulshorst vroeg onder druk te zetten.

RISICO Hulshorst kon in de tweede helft meerdere kansen laten noteren en raakte een keer de lat en de paal voor de 2-0 viel door Bart de Zwaan. Elspeet wisselde en nam meer risico en Elspeet kwam zelfs op een 2-1 door goed doorzetten van Jasper Kok die in tweede instantie kon scoren. In de laatste tien minuten kon deze derby nog spannend worden en Elspeet ging nog meer risico nemen. Achteraf gezien teveel want Hulshorst counterde in 88e minuut en in blessuretijd naar een overtuigende 4-1 overwinning via invaller Krijn Eckhardt en opnieuw Bart de Zwaan.

SLECHT Bij Hulshorst waren ze dik tevreden en Elspeet droop af met een gevoelige nederlaag. Trainer Jan de Ruiter: ,,We hebben op alle fronten het onderspit moet delven. We konden geen druk naar voren geven en daarmee de regie uit handen gegeven. Zo kunnen we geen wedstrijden winnen en dat weten we allemaal."

Met deze vertoning heeft Elspeet zichzelf en haar supporters een slechte dienst bewezen. Met als resultaat dat Hulshorst en Barneveld nu weer gelijk staan op de ranglijst met Elspeet. Alleen Stroe staat nog een punt lager dan de drie hiervoor genoemde elftallen, ondanks dat Stroe een zwaar bevochten punt overhield aan het duel met koploper vv Unicum.

Zaterdag speelt Elspeet thuis tegen Rood-Wit'58 uit Putten, aanvang 15.00 uur op sportpark 'op de heide'.

DOELPUNTEN 38. Niels Meussen 1-0, 60. Bart de Zwaan 2-0, 83. Jasper Kok 2-1, 89. Krijn Eckhardt 3-1, 90. De Zwaan 4-1.