• Na een knotsgekke wedstrijd ging VVB er met de periodetitel vandoor.

    Erik van't Land

Elspeet verliest periodetitel na knotsgek duel

ELSPEET De tweede periodetitel lag voor vv Elspeet in het verschiet in het duel met vv Barneveld. Winst was hiervoor echter wel voorwaarde, anders ging de titel naar VVB. Het werd een knotsgekke wedstrijd waarin Elspeet in de eerste helft tegen de verhouding heel kort even op voorsprong kwam, maar uiteindelijk met 4-3 verloor van vv Barneveld. Nou, ja eigenlijk van Elmeris Avdic want die scoorde alle vier de doelpunten voor de Barnevelders.

Eric Kroes

De spelers van vv Elspeet baalden van hun wedstrijd. Dit resultaat lag voor een groot gedeelte aan het elftal zelf, want op enkele uitzonderingen na speelde Elspeet een matige wedstrijd. Weg periodetitel en weg beloning voor een mooie reeks overwinningen. Elspeet raakte ook de gedeelde koppositie met vv Hulshorst kwijt en zal ook in de derde periode volop moeten meestrijden om aan het einde van het seizoen niet met lege handen te staan.

FOUTJE De Barnevelders begonnen met veel bravoure en inzet en troefden Elspeet gedurende de eerste twintig minuten geheel af, waarbij doelman Herald Hop twee topreddingen verrichtte voor vv Elspeet. Aan de andere kant redde VVB doelman Rinse Verweij ook verdienstelijk na een schot van Niels van de Steeg. Zeven minuten voor de rust beging Verweij een foutje door Mark Spijkerboer zomaar de bal in de voeten te schuiven en die maakte dankbaar gebruikt van deze kans, 0-1. Voordat Elspeet was uitgejuicht stond het echter alweer 1-1 na slap verdedigend werk bij Elspeet. Elmeris Avdic, stond op de goede plaats om doeltreffend af te ronden.

SPEKTAKEL Na de theepauze werd de wedstrijd steeds spannender want Elspeet ging meer het spel bepalen. De druk op de spelers nam toe en het spektakel van fouten kreeg in de tweede helft nog een dik vervolg. Elmeris Avdic profiteerde tweemaal van een verdedigingsfout en tussendoor scoorde Jan Juffer met een onbedoeld afstandsschot. Deze 3-2 stand stond lang op het scorebord en Elspeet vocht voor wat het waard was. Barneveld kon het tempo niet bijbenen en tien minuten voor tijd bracht Colin Pluim op een voorzet van Jasper Kok de gewenste 3-3.

Daarna wilde Elspeet ook nog winnen en kreeg daarvoor ook enkele goede mogelijkheden. Elmeris Avdic, die al een hattrick had gemaakt dacht daar heel anders over. De rappe maar vooral gewiekste aanvaller maakte een paar minuten voor tijd de winnende 4-3 voor VVB. Met een een prima schuiver onder doelman Herald Hop door.

VVB won hiermee de tweede periodetitel en dat geeft aan het eind van het seizoen recht op promotiewedstrijden. Elspeet droop af. Trainer Jan de Ruiter was ook teleurgesteld maar vond de nederlaag terecht:  ,,Wij hebben niet gebracht wat we moesten en konden brengen. Op het eind hebben we het dankzij twee goede invalbeurten VVB nog moeilijk kunnen maken. Maar over het geheel kwamen we in deze wedstrijd te kort in strijd, goed voetbal en brutaliteit."

Zaterdag kan Elspeet, thuis, haar revanche nemen op zichzelf tegen sv Harskamp, aanvang 15.00 uur.