• Eric Kroes

Elspeet wint knap van WZC

ELSPEET/REGIO Ook in de laatste wedstrijden voor de winterstop was nog genoeg te beleven op de voetbalvelden in de regio. Echter Veluwse Boys was afgelopen weekend vrij en bij Vierhouten'82 werd de nieuwe maar nog kwetsbare hybride mat een weekend gespaard om deze niet in het laatste weekend voor de winterstop de vernieling in te helpen.

Eric Kroes

Vierhouten'82 trainer Jan den Herder: ,,De consul vond het verstandiger om de wedstrijden niet door te laten gaan. De jonge grasmat is nog niet sterk genoeg om zich in de winter te herstellen en omdat we maar 1 veld hebben was het risico te groot om deze grasmat nu al zo zwaar te belasten."

VELUWSE BOYS Voor Veluwse Boys was het zaterdag al winterstop omdat deze vereniging in een competitie met 11 teams is ingedeeld in klasse 4B. Nu de eerste helft van de competitie er op zit staat Veluwse Boys op een prima derde plaats. Alleen van de nummers 1 en 2, Stroe en GVC werd verloren en de rest gewonnen waarmee Veluwse Boys een prima uitgangspositie heeft om de nacompetitie te bereiken.

SV PRINS BERNHARD Prins Bernhard had een lastige middag bij het hoog geklasseerde SEH in Heerde. De Uddelse formatie stond vanaf het begin onder druk van SEH. Echter de eerste kans van Prins Bernhard werd gelijk verzilverd door Gert Schouten met een kopbal. SEH hield het betere van het spel maar verzuimde om de gelijkmaker te maken ondanks een paar geweldige scoringskansen.

In de tweede helft viel de gelijkmaker van Wessel van der Most al snel maar lang kon de thuisclub er niet van genieten. Een duidelijk overtreding betekende een strafschop voor Prins Bernhard en Arjen Koetsier bracht Prins Bernhard weer op voorsprong. Sven Veldhuis mocht bij SEH invallen en deed dat meer dan voortreffelijk door eerst zelf te scoren en twee minuten later de assist te geven aan Erik Barneveld, 3-2 voor SEH. Prins Bernhard probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar na de rode kaart voor Hans Olthof was het gedaan met de offensieve dadendrang van Prins Bernhard. De voetbalclub uit Uddel kan in de winterstop gaan werken aan herstel want na een goed begin in het seizoen (6 wedstrijden en 11 punten) heeft de Uddelse formatie in de laatste 5 wedstrijden geen punt meer behaald.

VV ELSPEET Op een herfstachtige zaterdagmiddag streden Elspeet en WZC uit Wapenveld om de punten in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tenminste dat was vooraf de bedoeling volgens beide trainers. WZC trainer Robert Slinkman werd hierin door zijn eigen elftal in de eerste 45 minuten volledig in de steek gelaten. ,,Slappe hap", zo noemde de trainer dit achteraf. Of Elspeet was zo goed is een redenering die je ook kunt stellen. Elspeet begon zeer voortvarend en na twee waarschuwingen werd de derde mogelijkheid al door routinier Colin Pluim verzilvert na een prima voorzet van de flank. WZC was helemaal de weg kwijt omdat Elspeet hoog druk zette en fysiek ook de meerdere was in het duel om de tweede bal. De tweede goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Emiel Goud was zeer attent bij de tweede paal toen WZC doelman Wolter Bos een rebound moest toestaan. En net voor rust kwam de genadeslag omdat Emiel Goud met een ferme rush de verdediging van WZC het nakijken gaf.

Ook doelman Bos werd omspeeld en zo stond Elspeet met 3-0 voor in de theepauze. Na rust tapte WZC uit een ander vaatje en ging de strijd wel aan met Elspeet. Na een ongelukkig eigen doelpunt van Rik Mulder en vijf minuten later een prima treffer van Everhard Stoffer werd het toch nog 'billenknijpen' voor Elspeet. Met nog 20 minuten te gaan werd het enorm spannend. Elspeet verzuimde in de counter om de wedstrijd te beslissen en WZC schoot nog een bal tegen de lat en Elspeet doelman Kenrick Kroes verrichtte samen met zijn verdediging nog een paar reddingen. Elspeet hield de voorsprong vast waarmee de winst over de streep werd getrokken. Jan de Ruiter: ,,De eerste helft was het genieten en hebben we prima gespeeld. De tweede helft helpen we WZC in het zadel en krijgen we het nog moeilijk maar we hebben uiteindelijk terecht gewonnen." Met deze overwinning staat Elspeet op een prima vierde plaats met vier punten achterstand op koploper Zeewolde. De winterstop is dit seizoen behoorlijk lang en zo staan pas op zaterdag 9 februari weer wedstrijden op het programma.